imigranti
Foto: Pixabay

Broj seksualnih napada koje su počinili imigranti u Austriji je porastao za nevjerojatnih 133 posto u 2016. godini, i to samo do rujna ove godine. Službene podatke je naime zatražila Slobodarska stranka Austrije od austrijske policije.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Wolfgang Sobotka izjavio je da porast ovih zlodjela duboko zabrinjava, jer je to više nego nagli porast u odnosu na prošlu godinu kada je 39 migranta okrivljeno za silovanje.

Većina osumnjičenih su podrijetlom Afganistanci, točnije čak više od polovice osumnjičenih. Treba napomenuti da u navedenoj državi trenutno nema nikakvih ratnih zbivanja.

Prema podacima austrijske policije, još 438 osoba u Austriji osumnjičeno je za silovanje, ali oni imaju austrijsko državljanstvo i ne postoji podatak o njihovom etničkom podrijetlu. Ipak, član najveće austrijske sudske institucije iz Beča potvrdio je da je „broj pravih etničkih Austrijanaca osuđenih ili optuženih za silovanje zanemariv. Mnogo veći problem predstavljaju imigrantske kulture u Austriji“.

Slična situacija je i u Njemačkoj. Markus Ulbig, ministar unutarnjih poslova savezne republike Saske i član CDU-a rekao je da su samo u Saskoj imigranti u 2016. godini počinili 169 seksualnih delikata, a godinu dana ranije – “samo” 25. To je porast od nevjerojatnih 600 posto.

I u Austriji i u Njemačkoj traži se veća zaštita žena upravo zbog velikog porasta silovanja i drugih seksualnih delikata, piše britanski Express, prenosi Narod.hr.