napali molitelje
Screenshot: YouTube
Policija je potvrdila da se u Čakovcu ispred bolnice dogodio verbalni i fizički napad na molitelje Inicijative 40 dana za život. 

Ispred bolnice u Čakovcu, dogodio se napad na molitelje protiv pobačaja. Napad su potvrdili iz Incijative ’40 dana za život’, piše emeđimurje.hr

”Potvrđujemo da se dogodio verbalni i fizički napad na molitelje na mjestu miroljubivog bdijenja ispred Županijske bolnice u Čakovcu. Nitko od molitelja nije ozlijeđen, a slučaj je prijavljen policiji koja je poduzela daljnje korake. Zahvaljujemo intervenciji policije i prolaznicima koji su nam iskazali podršku”, rekli su.

Policija je potvrdila da se incident dogodio u nedjelju oko 13.25 sati u Ulici Ivana Gorana Kovačića, gdje je nepoznati muškarac počeo vikati, galamiti i vrijeđati ljude koji su se ispred bolnice okupili radi molitve protiv pobačaja.

”U jednom trenutku rukama je odgurno muškarca, uzeo mu transparent i bacio ga. Nakon toga se udaljio s mjesta događaja ”, rekao je Radovan Gačal, glasnogoovrnik PU međimurske. Kaže kako policija intezivno traga za počiniteljem te da u događaju nitko nije zatražio liječničku pomoć, pa nema ozlijeđenih.

U gradu Čakovcu inicijativa je pokrenuta prošle jeseni. Mnoge župe i zajednice uključile su se u djelovanje inicijative. 28. rujna 2016. započela je ovogodišnja jesenska kampanja pod geslom ‘Život, dakle, biraj!’ u kojoj po treći puta sudjeluje i grad Čakovec sa svojom širom okolicom. Miroljubivo bdijenje održava se svaki dan ispred Županijske bolnice Čakovec u vremenu od 6 do 18 sati.