Nevjerojatna ljekovitost češnjaka: Evo što čini ozljedama i posjekotinama

Češnjak je prirodni antibiotik koji ima snažna antiupalna svojstva.

Češnjak može ubrzati zarastanje rane i izbaciti trn
Foto: Pixabay

Kako biste spriječili razvijanje infekcije, probajte na ovaj prirodan način sanirati ranu od posjekotine i, u slučaju da postoji, izvadite trn iz kože.

Portal Delish.com tvrdi da se češnjak zapravo može koristiti kao prirodan način da ubrzate zarastanje rane i izbacite trn, bilo da je riječ o komadiću stakla, drveta ili nečeg trećeg.

Ipak, potrebno je da u potpunosti poštujete proceduru koja je krajnje jednostavna.

Ako je trn previše mali ili je duboko u koži, prvo isperite ovo područje. Zatim odvojite češnjak i presijecite ga na dva dijela. Isječenu polovicu nježnim potezima postavite na oštećen dio kože. Uz pomoć samoljepljive trake, zalijepite komadić i tako prespavajte.

Na portalu Almanac.com, autorica teksta je testirala ovu metodu i postigla odlične rezultate. Nakon što se staklo zaglavilo u stopalu i javila se jaka bol, ona je uzela češanj češnjaka, stavila ga u čarapu i otišla u krevet.

“Ujutro me je dočekalo pravo iznenađenje. Skinula sam traku sa stopala i zakoračila bez bola. Također, na mjestu gdje je bilo staklo nije bilo crvenila”, istakla je autorica.

PROČITAJTE:   Češnjak poboljšava zdravlje srca te sprječava moždani i srčani udar

Znanstvena istraživanja su pokazala da je češnjak prirodni antibiotik koji ima snažna antiupalna svojstva. Nakon nekoliko sati djelovanja on može smanjiti razinu bola i potencijalno obnoviti oštećene dijelove kože, prenosi B92.

Reci što misliš