Nevjerojatna ljekovitost češnjaka: Evo što čini ozljedama i posjekotinama

Češnjak je prirodni antibiotik koji ima snažna antiupalna svojstva.

Češnjak može ubrzati zarastanje rane i izbaciti trn
Foto: Pixabay

Kako biste spriječili razvijanje infekcije, probajte na ovaj prirodan način sanirati ranu od posjekotine i, u slučaju da postoji, izvadite trn iz kože.

Portal Delish.com tvrdi da se češnjak zapravo može koristiti kao prirodan način da ubrzate zarastanje rane i izbacite trn, bilo da je riječ o komadiću stakla, drveta ili nečeg trećeg.

Ipak, potrebno je da u potpunosti poštujete proceduru koja je krajnje jednostavna.

Ako je trn previše mali ili je duboko u koži, prvo isperite ovo područje. Zatim odvojite češnjak i presijecite ga na dva dijela. Isječenu polovicu nježnim potezima postavite na oštećen dio kože. Uz pomoć samoljepljive trake, zalijepite komadić i tako prespavajte.

Na portalu Almanac.com, autorica teksta je testirala ovu metodu i postigla odlične rezultate. Nakon što se staklo zaglavilo u stopalu i javila se jaka bol, ona je uzela češanj češnjaka, stavila ga u čarapu i otišla u krevet.

“Ujutro me je dočekalo pravo iznenađenje. Skinula sam traku sa stopala i zakoračila bez bola. Također, na mjestu gdje je bilo staklo nije bilo crvenila”, istakla je autorica.

Znanstvena istraživanja su pokazala da je češnjak prirodni antibiotik koji ima snažna antiupalna svojstva. Nakon nekoliko sati djelovanja on može smanjiti razinu bola i potencijalno obnoviti oštećene dijelove kože, prenosi B92.

Reci što misliš