Četvero tinejdžera provalilo u zapaljenu kuću 90-godišnjakinje kako bi je spasili od vatre
Foto: Facebook

Nakon što je 90-godišnjakinja pritisnula tipku za pomoć, četvero tinejdžera je provalilo u njenu zapaljenu kući kako bi je spasili od vatre.

U Izrekama 30 čovjek po imenu Agur, Jakeov sin raspravlja o stvarima koje nikada nisu zadovoljene. Osim spaljenog tla i carstva smrti, on kaže: „Vatra nikada ne kaže ”Dosta”“!

Ako ste ikada promatrali požar koji se probija kroz zgradu ili proždire sušom pogođenu šumu znate točno na što mislim. Isto to zna i 90-godišnja žena iz Oklahome Catherine Ritchie.

Catherine je provela gotovo šezdeset godina u istom domu u Sapulpi, što nije mala stvar u današnjem mobilnom svijetu, no njezina briga za vlasništvo dosegla je nagli i gotovo fatalan završetak.

Požar je misteriozno izbio u njezinom domu i nije počeo u bilo kojoj sobi. Počeo je u njezinoj spavaćoj sobi.

Njezina kćer, Missy Nicholas zabilježila je nevolje svoje majke u osobnom blogu: „Nakon što je oprala zube i kosu okrenula se i vidjela kako je njezin krevet u potpunosti progutao plamen“, napisala je Nicholas.

PROČITAJTE: Tri tinejdžera su napravila tajni dogovor. Dva tjedna kasnije, njihova odluka podigla je cijelu školu na noge!

Nakon toga stvari su samo postale gore. Catherine je ubrzo shvatila da je zarobljena u sobi i da ne može pronaći izlaz.

„Pokušala je sama ugasiti požar bacajući deke i jastuke u vatru“, rekla je Nicholas.

„Dim i vrućina postali su toliko prevladavajući da je ubrzo postala dezorijentirana te je odustala od borbe s vatrom i odlučila pobjeći“.

No, Catherine nije mogla vidjeti puno od dima. „Nekoliko puta se zabila u ormar misleći da su to vrata koja vode u hodnik“, zapisala je Nicholas.

Ipak, dogodile su se dvije stvari koje su spasile njezin život. Najprije je Catherine pritisnula tipku za hitne slučajeve koju nosi oko vrata čime je poslala poziv upomoć, prenosi Westjournal.

Nakon toga, četvero tinejdžera priskočilo joj je u pomoć. Na početku ljetnih praznika Seth Byrd, Nick Byrd, Dylan Wick i Wyatt Hall, baš kao i mnogi tinejdžeri u tim godinama, su se dosađivali.

Dylan Wick (16), Nick Byrd (14), Seth Byrd (16), and Wyatt Hall (17) all of Sapulpa, Oklahoma, were getting bored…

Gepostet von The Mark White Show am Donnerstag, 6. Juni 2019

„Sjedili smo i bilo nam je dosadno“, rekao je Wyatt. Zapravo su gotovo u potpunosti propustili uzbuđenje. „Baš smo planirali otići kupiti si nešto za piće“ objasnio je Seth. No čim su zakoračili van, osjetili su grozan smrad u zraku. Tada su čuli alarm.

Odmah su potrčali u akciju. Razbili su ulazna vrata, pozvali 112 i potrčali kako bi pomogli susjedi koja je bila u kući. Do tog trenutka Catherine je dospjela do hodnika, ali je još uvijek bila dezorijentirana.

„Kao da sam ju čuo“, rekao je Nick. „Prije nego što sam izašao iz kuće vidio sam ju u hodniku te sam ju zgrabio i odveo kod Setha“.

Zahvalna Nicholas je rekla: „Hvala vam svima što niste dopustili da ovo bude tragičan završetak nevjerojatnog života naše majke. Hvala vam što ste ostali s njom, zagrlili je i pomogli joj da se manje osjeti sama dok nismo došli do nje“.

„O tome treba razmišljati“, objasnila je Catherine izrazivši svoju zahvalnost tinejdžerima koji su ju doslovno iznijeli van. „Bili su tako posebni, bez obzira na njihovu mladost“.