Cijeli je život pomagao mladima

Ovo je priča o onoj posebnoj osobi kojoj ste se možda divili u jednom trenutku svoga života, o osobi kojoj ste zahvalni za sve što je učinila za vas. Sigurno biste joj se jednom htjeli i odužiti za sve blagoslove. Ova skupina mladih to je i učinila.

Randy Gamboa voditelj je mladeži u vrlo opasnom dijelu Las Vegasa već 20 godina. Tijekom tih godina on je kao svoju misiju zacrtao spašavanje tinejdžera s ulica i svega što s time dolazi.

„Zaista je to opasno susjedstvo, jako loša zarada”, rekao je Gustavo Soto, jedan od bivših Gamboinih učenika, „Ako se bilo kada tamo provozate vidjet ćete mnogo nasilja, bandi, beskućnika, prodaja droge i praznih stanova”.

Jako davno, Randy je odlučio pomoći toj djeci da pobjegnu iz nečeg što se činilo kao tunel bez svijetla na kraju. Djeca su mislila da su im jedine opcije bande, droga i možda zatvor. No, tada su upoznali Gambou koji im je iskreno htio pomoći.

To je i učinio. Pretvorio je Stupak Community Center u njihov drugi dom. Zajedno su se okupljali ili tamo ili na raznim aktivnostima koje su im pomagale naučiti kako produktivno provoditi vrijeme. Sudjelovanje u zajedničkim aktivnostima naučilo ih je raznim vrijednostima i vještinama kako bi mogli živjeti životom bez zločina.

VIDI OVO: Pomogao je nepoznatom čovjeku na ulici, a onda je uslijedilo iznenađenje života!

To je, prema riječima njegovih učenika, značilo da je Gamboa morao mnogo izbivati od svoje obitelji i prijatelja kako bi bio s djecom kad god su ga trebali. Ne samo da je bio njihov vođa, nego i figura oca, prijatelj i brat koji će uvijek slušati i pokušati im pomoći.

Prije nekoliko mjeseci, kada su, sada odrasli, Gamboini bivši učenici saznali da on i njegova obitelj imaju financijskih problema, odlučili su mu zahvaliti na poseban način koji je uključivao Ekipu za iznenađenja s Fox 5 televizijske mreže.

Na dan sastanka s Randyjem, velika skupina muškaraca i žena kojima je pomogao, a koji sada imaju i svoju djecu, su se sastali u centru na razgovoru s Gamboom. On je bio dirnut njihovim lijepim riječima, ali je to bio samo dio iznenađenja.

U to vrijeme, član Ekipe za iznenađenja je ušao u prostoriju i objasnio da su mu odlučili pomoći s 2500 dolara i nagradom za sve što je učinio za djecu tijekom godina.

VIDI OVO: 100-godišnjakinja se slomila kada je vidjela iznenađenje na vratima

Tada je ušao i Don Forman, vlasnik Nissana te mu je darovao automobil. Gamboa počeo plakati, zahvaljujući svima i objašnjavajući da su mu ta djeca dala više nego je on mislio da je ikada njima dao.

„Tako sam sretan i radostan. Preplavljen sam… Mislim da ste vi jako utjecali na moj život. Vi ste oni koji ste me oblikovali u osobu kakva sam danas.”

Randy je pravi heroj u očima svojih štićenika. Iako je promijenio mnoge živote na bolje, on priznaje da ne bi bio ista osoba da s njima nije prošao kroz mnogo toga te im na tome neizmjerno zahvaljuje.