Čistač zrakoplova nakon 24 godine postao kapetan

Čistač zrakoplova nakon 24 godine postao kapetan

Čovjek koji se prije 24 godine zaposlio kao čistač zrakoplova radio je i trudio se da bi naposlijetku postao kapetan u avijaciji.

Mohammed Abubakar se tvrtki Azman Air Services koja se nalazi u Nigeriji pridružio prije 24 godine, a nije mogao ni sanjati da će doći do pozicije kapetana.

Međutim, njegov trud i ustrajnost doveli su do plodova kada je primio čin kapetana.

Njegova priča o uspjehu postala je viralno popularna nakon što je jedan njegov kolega objavio fotografije promocije i priču podijelio na Twitteru.

U objavi je stajalo: „On se pridružio zrakoplovnoj industriji prije 24 godine kao čistač. Danas je dobio četvrtu zlatnu liniju i postao KAPETAN. Čestitke Mohammedu Abubakaru od svih nas u AirAzman.“

Nakon što je završio srednju školu Abubakar se zaposlio kao čistač zrakoplova. Prisjetio se: „Zarađivao sam 200 nigerijskih naira dnevno, iako su mnogi mislili da neću raditi zbog bijedne plaće. Kasnije sam zaposlen na pisti na aerodromu u Maiduguri. Tijekom rada u tvrtki radio sam u gotovo svim jedinicama, osim osiguranja. To mi je jako pomoglo u avijacijskom sektoru.“

S vremenom je Abubakar zaposlen kao član posade nakon dobro ocjenjenog razgovora za posao. Na toj je poziciji radio 8 godina i zarađivao 17 000 naira mjesečno.

Kasnije se premjestio u dio tvrtke zadužen za gorivo i ulje gdje je dao neke korisne prijedloge, što je zapelo za oko direktoru tvrtke. Njih su dvojica uskoro razvili dobar radni odnos a direktor se Abubakaru često obraćao za prijedloge.

Abubakar se prisjetio svog iznenađenja kada je dobio prvu plaću na toj poziciji koju je htio vratiti. „Zato što je moja prva plaća bila 17 000, nisam mogao vjerovati kada mi je kasnije bila 170 000“, rekao je.

Odlučio je štedjeti novac za svoje unaprjeđenje. Objasnio je kako se „priključio fondu zajedno s kolegama, a kada je bio moj red za podizanje isplate to je bila velika svota novca. Otišao sam direktoru i upitao za savjet oko mog sna da postanem pilot. On je bio jako sretan i dao mi je podršku. Tako sam si platio privatnu pilotsku dozvolu u Kanadi, što je bio početak mojeg uspona kao pilota.“

Abubakar je rekao da je putovanje do njegovog sna bilo teško i da razmišljao da odustane. „No uspio sam proći kroz oluju i ovdje sam danas“, rekao je.