Moj brate, moja sestro, s brigama života koje teško pritišću tvoje srce te problemima života koji donose nemir tvome umu i uznemiruju spokojstvo tvoje duše, preklinjem te da otvoriš svoje uši da možeš čuti Njegov glas, taj divan glas, taj glas koji će ti sad govoriti.

Najezda razbojnika svuda je oko tebe. Urlik šakala čuje se kroz tišinu noći. Čopor vukova iz pakla traži tvoju dušu. Ali ja znam za stado, stado slobodnih i potpuno spašenih, gdje je krajnja sigurnost. Znam vrata kroz koja možemo ući i naći sreću, mir i spokojstvo uma.

Znam zelenu pašu i vodu blagoslova koja je duboka i mirna. Znam gorske vrhunce slave i znam doline žalosti i testiranja koje su se pretvorile u doline dubokog i beskrajnog blagoslova. Znam gdje nevolja bježi i bol srca odlazi i gdje Bog briše svaku suzu iz oka.

VIDI OVO: Kada možemo čuti Božji glas?

O, Golgoto, blagoslovljena, blagoslovljena Golgoto! O, križ sa spasonosnom pričom o uzdignutoj glavi, raširenim rukama i vječnoj Božjoj ljubavi, pod tvoju ćemo sjenu danas doći i u sigurnosti tvojoj se nastaniti.

Noć je poodmakla, pojavljuje se zora. Sjene zemlje bježe i oblaci nestaju, a mi gledamo na našu prošlost, ali i na našu budućnost te s očima vjere kličemo srcem punim njegove ljubavi: “Poput ovaca svi smo mi lutali i poput ovaca svaki svojim putem je hodio. A Gospodin je svalio na nj – na Janje Božje, Janje bez mane – bezakonje nas sviju i sad, sad smo slobodni.”

Naš Isus je govorio i mi smo čuli Njegov glas.

Autor: Charles S. Price; Izvor: Put života