Naslovnica Novosti Svijet „COVID-19 nije šala“: Očajni apel majke nakon što se zarazila njezina beba

„COVID-19 nije šala“: Očajni apel majke nakon što se zarazila njezina beba

Courtney kaže kako je, kao i mnogi, smatrala da su izvještaji o koronavirusu „samo medijska hajka“. Ali promijenila je svoje mišljenje kada je bolest pogodila njezinu obitelj te je svoja iskustva podijelila preko društvenih medija.

Njezin se 7-mjesečni sin probudio nakon dugog drijemanja. Bio je jako topao i pospan.

Dječak je prvo imao groznicu, a tada se temperatura naglo podigla. „Nije bilo dugo prije nego je toplomjer pokazivao 39,5 stupnjeva. Nazvali smo pedijatricu i odvezli ga na hitnu pomoć“. Test je pokazao da je mališan pozitivan na koronavirus. „Nije pokazivao druge znakove bolesti. Nije bio njonjav, a to je bilo zabrinjavajuće. Nismo ni znali da ima simptome.“

Koronavirus nemilosrdno napada sve uzraste

Ispostavilo se da je i baka pozitivna na virus, a cijela je obitelj otišla u karantenu. Nitko drugi u obitelji ne pokazuje znakove virusa, ali virus dugo inkubira pa se nikada ne zna. 

VIDI OVO: Simptomi koronavirusa iz dan u dan: Evo što zaraženi mogu očekivati

„COVID-19 nije šala. Ovo nije vrijeme za izlaske, bespotrebnu kupovinu i odlazak u restoran. Ostanite doma molim vas!“ rekla je Courtney na Facebooku kako bi podsjetila da virus nemilosrdno napada sve uzraste. „Ljudi trebaju znati da ovaj virus napada sve. Nije bitno koliko godina imate!“

Nije mogla ni pomisliti da će njezina objava postati popularna, pa je zahvalila svima koji su molili i pružili podršku obitelji. 

Još jednom podsjećamo na higijenske preporuke: 

  • često perite ruke sa sapunom, barem 20 sekundi
  • koristite gel za dezinfekciju koji ima barem 60% alkohola
  • izbjegavajte dodirivati oči, nos, usta i lice koliko je moguće
  • izbjegavajte kontakt s bolesnim ljudima
  • držite razmak od 2 metra naspram drugih

NAJNOVIJI ČLANCI