Odbio je sjediti pored crnkinje u avionu, a onda ju je počeo užasno vrijeđati

Muškarac je nazvao nedužnu staricu ”crnim đubretom” i ”ružnom kravom”!

Snimka rasističkog napada na stariju crnkinju u avionu koji se proširio društvenim mrežama, razbjesnio je ljude diljem svijeta, a na meti negativnih komentara je i avio-kompanija koja rasistu nije udaljila sa leta.

Naime, netko od putnika u avionu Ryanaira na letu od Barcelone do Londona snimio je incident u kojem muškarac napada stariju ženu nazivajući je “Crnim đubretom” i “ružnom kravom” zahtijevajući da ženu premjeste jer ne želi sjediti u istom redu s njom.

Njegovo ponašanje izazvalo je bijes ostalih putnika koji su osoblju aviona predložili da bi ga trebali izbaciti iz aviona, a ne da nude starici drugo sjedalo.

Jedna od putnica, za koju se pretpostavlja da je kćerka napadnute starice, pokušavala je ušutkati ljutog rasistu riječima “Da se nisi usudio obraćati joj se na taj način”, ali je i ona dobila uvrede na račun svoje boje kože.

“Ako ne odeš na drugo mjesto, ja ću te tamo staviti!” pomahnitalo je prijetio nesretnoj ženi, dok se nije umiješao mladić koji je sjedio iza njih. Mladić je rasisti rekao da prekine s napadima te da se smiri, postavljajući ruke između njega i starice.

Incident se završio tako što je starica ipak sjela na drugo mjesto, ali su se u pozadini čuli komentari putnika na račun osoblja koje je “trebalo njega izbaciti s leta”.

To su uglavnom i komentari koji su se našli ispod snimke na stranim medijima i društvenim mrežama, jer većina ljudi smatra da je osoblje trebalo postupiti konkretnije prema ovoj vrsti napada na nedužnu ženu.