Crkva u Kanadi će tražiti Covid potvrde za starije od 12 godina

Crkva u Kanadi će od sljedećeg mjeseca tražiti potvrde za ulazak u crkvu za sve vjernike starije od 12 godina. 

Župa u Calgaryju, u saveznoj državi Alberta (u Kanadi), je najavila da će svi polaznici stariji od dvanaest godina morati cijepiti ako žele sudjelovati u aktivnostima župe.

Necijepljeni će morati pokazati dokaz nedavnog negativnog testa na COVID-19. COVID potvrde? Crkvene vođe moraju biti vrlo oprezni.

Koronavirus je u post kršćanskom Zapadu razotkrio snažan utjecaj sekularnosti u kojoj se smatra da je fizičko preživljavanje vrhovno dobro. Važno je da se Crkva dobrovoljno ne uključi u jačanje ovog mentaliteta.

VIDI OVO: Prednosti cjepiva su jasne, no na 3 opasnosti nas Biblija upozorava

Kao što apostol Pavao uči u Poslanici Rimljanima (u trinaestom poglavlju) – moramo poštivati građansku vlast, ali i službenicima izložiti svoje sumnje u pitanjima javne politike.

To je još više izraženo kada civilne vlasti rade na očuvanju i promicanju zdravlja. Isus je izliječio bolesne. Tjelesna djela milosrđa zahtijevaju da se pobrinemo za tjelesnu dobrobit svojih bližnjih.

No, poštivanje civilne vlasti nije neograničeno. Kristu je bilo jasno da je naše duhovno zdravlje daleko važnije od fizičkog. Kao što nam Sveto pismo kaže, prikladna briga za naše materijalno blagostanje lako može postati poremećena potraga za bogatstvom. Povećanje pohlepe može biti pogubno, piše Quo Vadis Croatia.