Crkva upozorava vjernike: Joga je đavolje djelo!

Crkva upozorava vjernike: Joga je đavolje djelo!
Foto: Pixabay

Opasno: Joga je usko vezana za religiju dalekoistočnih naroda i nije nimalo bezazlena, već može prouzrokovati duhovne i duševne probleme, navedeno je u upozorenju.

Ovih dana vjernike Pravoslavne crkve Parohije gornjokoviljske, koja pripada Eparhiji bačkoj u Srbiji, na oglasnoj tabli jednog hrama sačekala je obavijest, putem koje se savjetuje vjernicima da ne idu na sate joge jer ona nije nimalo bezazlena!

OGLAS

– Molimo vernike Parohije gornjokoviljske da ne posećuju časove joge ili slične seanse. Joga je usko vezana za religiju dalekoistočnih naroda i nije nimalo bezazlena, već može prouzrokovati duhovne i duševne probleme – stajalo je u obavijesti.

Foto: Facebook

VIDI OVO: KRŠĆANI I JOGA: Kako kršćani trebaju gledati na jogu?

Slika ovog upozorenja kruži društvenim mrežama, a navodno je snimljena na području ove parohije.
Vjerski analitičar Draško Đenović je izjavio za portal Kurir da je generalno kršćanska crkva protiv joge jer je ona dio budističke tradicije.

– Nije samo pravoslavna crkva protiv toga, već i druge crkve. Svećenici, duhovnici, generalno ne preporučuju jogu, s obzirom na to da smatraju da je ona povezana s budizmom i da praktično dolazi iz nekršćanskih religioznih krugova. Ta obavijest postoji samo zato što je netko stavio napismeno ono što se inače govori usmenim putem, to nije ništa novo i ništa neobično – objašnjava Đenović.

VIDI OVO: 6 razloga zašto je joga opasna za kršćane

OGLAS

Đenović dodaje da se smatra da istočnjačke prakse nisu vezane za kršćanstvo i da mogu vjernike, u nekom trenutku, izbaciti iz kršćanskog pogleda.

– Malo-pomalo, može se vidjeti da se netko odstranio od kršćanstvo i prihvatio određena istočnjačka vjerovanja i prakse koji nisu svojstveni učenju kršćanske crkve. Crkva nikome ne zabranjuje, već samo ne preporučuje. Nitko zbog toga što prakticira jogu neće ići na crkveni sud, ovo je samo preporuka u duhovnoj brizi da ljudi ne bi vremenom sagriješili i prihvatili određena istočnjačka učenja – zaključuje Đenović.