Naslovnica Novosti Kršćanske vijesti Crkvenjak i otac dvije kćeri žrtva je teroriste iz Nice: Otvorio je...

Crkvenjak i otac dvije kćeri žrtva je teroriste iz Nice: Otvorio je vrata katedrale, a pola sata kasnije je izboden

Francuske vlasti otkrile su više detalja o žrtvama napada u Nici. Jedan od troje ubijenih u katedrali Notre Dame Vincent Loques (55) i radio je kao crkvenjak.

Mnogi koji su ga poznavali su naglasili da je bio vrlo simpatičan i predan radnik. Iza sebe je ostavio dvije kćeri. Kao crkvenjak je radio deset godina.

Kao i svakog jutra, vrata katedrale je otvorio oko 8:30 ujutro. Međutim, kobnog četvrtka nije znao da će samo pola sata kasnije u crkvu ušetati terorist Brahim A. koji ga je izbo nožem. Loques je preminuo na mjestu.

“Crkva je bila kao njegov dnevni boravak, stalno je bio ovdje. Nije bio samo crkvenjak, bio je i domar. Vodio je računa o svijećama. Terorista ga je sigurno napao s leđa”, rekao je jedan građanin.

Kako prenose lokalni mediji, Loques je prvo radio u obiteljskom poduzeću, ali je nakon osobne tragedije odlučio je krenuti drugim putem i posvetio se crkvi.

Podsjetimo, napadač je ušao u crkvu i prvo odrubio glavu 60-godišnjoj ženi, nakon čega je ubio i Vincenta. Još jedna žena je izbodena, ali je uspjela pobjeći iz crkve, međutim, preminula je od zadobijenih rana u obližnjem kafiću.

NAJNOVIJI ČLANCI