Crna Gora je službeno prva europska zemlja koja je pobijedila koronavirus. Nakon 68 dana od prvog zabilježenog slučaja, Crna Gora je trenutno bez oboljelih od Covid-19, priopćeno je jučer iz Instituta za javno zdravlje.

“U posljednja 24 sata analizirao je 140 uzoraka, među kojima nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Crnoj Gori u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva infekcije novim koronavirusom. Nakon 68 dana, od prvog zabilježenog slučaja, Crna Gora je trenutno bez oboljelih od COVID-19”, navode iz Instituta za javno zdravlje.

To znači da je Crna Gora postala prva europska država koja je “dobila rat” s virusom Covid-19. Prvi slučaj koronavirusa otkriven je 17. ožujka, i time je Crna Gora evidentirana kao posljednja država Europe u koju je stigao Covid-19.

Službeno registriranih slučajeva zaraze koronavirusom bilo je do sada 324, od čega je 181 osoba muškog spola, a 143 ženskog. Broj oporavljenih je 315. Od posljedica koronavirusa preminulo je devet osoba. Svi preminuli bili su muškarci.