Đavao prepoznaje nešto u svakom odanom kršćaninu – nešto što je apsolutno uništavajuće za njegovo kraljevstvo

Možda upravo sada imate dobro razdoblje – bez velikog stresa, obeshrabrujućih testiranja ili duboke boli. Zahvalan sam Gospodinu za takva razdoblja u životima svoje djece.

Ali znamo iz Pisma da na kraju dolaze oluje i velike kušnje svima koji su uistinu sve dali Kristu. “Mnoge nevolje ima pravednik, ali ga Jahve od svih izbavlja” (Ps 34,20).

Mnogi koji podnose dugačke kušnje pitaju se: “Gospodine, jesam li te nekako ožalostio? Je li nešto u mom životu što te sprečava da ne čuješ moj vapaj? Vjeran sam tvojoj Riječi, zašto, dakle, imam ovu beskrajnu kušnju? Biblija kaže da mi nećeš dopustiti trpjeti više nego što mogu podnijeti, ali imam osjećaj da sam na prijelomnoj točki.”

Stoljećima su veliki kršćani pokušavali iznaći razloge za trpljenje pobožnih, ali odgovori kao da su nedostižni. Knjige su pune mišljenja i savjeta, ali najučinkovitiji pristup istrajnosti je vapiti: “Gospodine, moram odgovor na moju sadašnju potrebu izvući iz tvoje Riječi.”

Vjernik dolazi do mjesta gdje vrši odabir: ostat će mlak u svojoj vjeri ili će prijeći crtu da slijedi Isusa svim svojim srcem. Iako nije u potpunosti moguće razumjeti zašto kršćani trpe, jedna stvar je sigurna: jednom kad odlučite svojim srcem tražiti Gospodina, odlučni držati se njegovih obećanja, postajete meta sotone.

Đavao prepoznaje nešto u svakom odanom kršćaninu – nešto što je apsolutno uništavajuće za njegovo kraljevstvo. To se događa kad dijete Božje odlučuje pouzdavati se u Gospodina u svemu, primičući mu se bez obzira na bol i poteškoću. Postajete meta đavla jer zna da su temelji pakla uzdrmani. Čitava njegova strategija je navesti vas da skinete oči s pobjede križa.

Ne obraćajte pozornost na svoje slabosti, grijehe i mane, nego se umjesto toga usredotočite na Isusa i pobjedu koju obećava.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worlchallenge.org