Hrvatski profesor geografije postao najbolji učitelj svijeta

Profesor geografije u Osnovnoj školi Ive Andrića u Zagrebu Dejan Nemčić, dobitnik je nagrade Global Teacher Award 2020. – najbolji učitelj svijeta.

Riječ je o jednoj od najutjecajnijih svjetskih nagrada na području obrazovanja, a ovaj ju je profesor i humanitarac zaslužio zbog svoje energije i predanosti koju ulaže u svakog svojeg učenika i sve svoje projekte, prenosi portal Roditelji.hr.

Profesor Dejan Nemčić nastoji u učenike usaditi ljubav prema geografiji

Naime, već nekoliko godina, puno prije pandemije, svojim učenicima nastoji usaditi ljubav prema geografiji organizirajući jednu sasvim drukčiju nastavu.

Naime, njegovi prijatelji i poznanici javljaju se putem Skypea iz svih krajeva svijeta i tako na zanimljiv način, iz prve ruke, predstavljaju učenicima gradove i države. To se pokazalo kao vrlo motivirajući način učenja.

‼️‼️SENZACIONALNA VIJEST IZ INDIJE !!!!!!Dobitnik sam nagrade GLOBAL TEACHER AWARD 2020 – najbolji učitelji…

Objavljuje Dejan NemčićSrijeda, 21. listopada 2020.

Uz pomoć moderne tehnologije, učenici dožive svijet na jedan poseban način

“Na satovima geografije, modernu tehnologiju gledali smo od početka kao sredstvo koje nam može pomoći, a ne kao cilj. Skype tehnologija pomogla nam je da virtualno otputujemo u sve dijelove svijeta, doživimo svijet na jedna poseban način.

Uz modernu tehnologiju, glavna misija na satovima geografije bila je kako doživjeti svijet svim osjetilima: vidom, sluhom i njuhom. Prvo osjetilo vida ostvarili smo kroz virtualno putovanje svijeta uz projekt “Uživo sa svih kontinenata”.

Osjetilo njuha smo ostvarili kroz degustaciju raznih jela iz država koje se obrađuju na satu, a osjetilo sluha kroz tradicionalnu glazbu raznih dijelova svijeta. Kad uključite sva osjetila u školskom satu geografije, 45 minuta koliko traje sat postaje premalo, pa nekada učenici sa zadovoljstvom ostaju i poslije škole, i tme škola ispunjava svoju misiju, biti mjesto sreće i odvijanja lijepih stvari za njihov život”, rekao je nedavno u intervuu za portal Roditelji.hr.

Profesor Dejan Nemčić i djeca u Africi
Foto: Facebook

Profesor Nemčić želi pomoći siromašnoj djeci u Africi koja se bore s malarijom

Profesor Nemčić je u želji da pomogne siromašnoj djeci Tanzanije, Kenije i Znazibara, koja se bore s malarijom, prije nekoliko godina pokrenuo projekt prikupljanja novca za cjepivo protiv malarije, te školskog pribora, u kojeg je uključio na desetke škola u Hrvatskoj. Cijeli intervju s ovim, najboljim profesorom na svijetu pročitajte OVDJE.

“Od malenog grada Garešnice do vrha svijeta. Ovo je jedna posebna priča o vjerovanju u bolje obrazovanja za djecu, odricanju, upornosti, predanom radu i ustrajnosti da širimo mir, oko nas i u svijetu. Indija, doći ćemo ti po nagradu: virtualno, brodom, avionom, pješice, ali nekako ćemo doći”, emotivno je na svojem Facebook profilu napisao prof. Nemčić, ponosan na veliko priznanje koje zahvaljujući njemu stiže u Hrvatsku.

PROČITAJTE JOŠ: