Dijete joj je završilo u bolnici, a ona sada upozorava druge na simptome dijabetesa kod djece

Nakon užasnog događaja sa svojim 18-mjesečnim sinom Maddoxom, Courtney Moore sada dijeli popis simptoma dijabetesa kod djece. 

Je li vaša beba neprestano žedna? Gubi li na kilaži? Ova majka upozorava druge na važnost praćenja simptoma kod djece nakon što je njezin maleni sin zbog tih simptoma dobio ozbiljnu dijagnozu. 

Najprije je Courtney mislila da je njezin sin stalno žedan jer je u Kaliforniji bilo toplinski val. Temperature su bila nepodnošljive te ona nije previše razmišljala kada je njezin sin neprestano uzimao bočicu i žedno pio vodu. 

No kada je počeo toliko mokriti da ni pelene nisu pomagale, ona se zabrinula i odlučila Maddoxa odvesti pedijatru. 

Prije nego je nazvala liječnica Courtney je pričala s prijateljima. Nekoliko je majci predložilo da samo koristi duple pelene po noći. No, ona nije mogla prestati misliti da nešto ozbiljno nije u redu. 

Tada je dobila dijagnozu koju nikada nije očekivala. Ispalo je da su simptomi njezinog sina zapravo bili simptomi dijabetesa kod djece. 

VIDI OVO: Dijabetes tip 2 – simptomi, uzroci, liječenje i prevencija

Dječaku je dijagnosticiran dijabetes

Courtney nije znala da je život njezinog sina u opasnosti dok pedijatar nije rekao da mu je glukoza preko 600. Normalna količina glukoze u krvi je daleko ispod 150. Njezin je sin imao dijabetes. 

Liječnici su odmah liječili Maddoxa za dijabetes tipa 1 jer njegova gušterača nije proizvodila dovoljno inzulina. Dijagnoza autoimune bolesti došla je kao šok za Courtney. Ako se ne liječi, ta bolest može biti jako opasna po život. 

Drugi simptomi dijabetesa tipa 1 kod djece uključuju letargiju, neugodan osjećaj, pretjerano mokrenje i neočekivani gubitak težine. 

Slavite Boga što je Courtney slijedila svoje osjećaje i što se zauzela za svoje dijete inače njezin sin ne bi bio danas ovdje. Sada Maddox dobiva inzulin te mu se stanje jako poboljšalo. No Courtney želi da svaka majka zna da žeđ njezinog djeteta može biti mnogo više od osnove potrebe za osvježenjem te da može biti riječ o dijabetesu. 

Bogu hvala za mudrost koju je tako velikodušno dao ovoj majci! Zbog Njegove velikodušnosti, On djeluje kroz Courtney da pomogne majkama diljem svijeta da postanu svjesne simptoma dijabetesa. 

„Probitačnije je steći mudrost nego zlato, i stjecati razbor dragocjenije je nego srebro.“ (Izreke 16,16).