Direktor je smanjio plaću za 90 posto kako bi povisio plaću zaposlenika, a sada mu oni vraćaju

Direktor i milijunaš Dan Price je prije nekoliko godina smanji plaću svojih zaposlenika, a sada mu u pandemiji oni vraćaju. 

Prije šest godina Dan Price živio je kao izvršni direktor Gravity Payments, tvrtke za obradu kreditnih kartica i financijske usluge.

Jednog je dana saznao da je njegova prijateljica u financijskim problemima. Troškovi života u Seattleu u Washingtonu su visoki, a ona jednostavno nije mogla spojiti kraj s krajem, unatoč tome što je vojni veteran i radi puno radno vrijeme.

Njihov je razgovor izazvao krizu savjesti za Dana, koji je u dobi od 31 godine zarađivao 1,1 milijun dolara godišnje. Svoju je tvrtku pokrenuo kao tinejdžer, a u međuvremenu je narasla na 2000 kupaca i 120 članova osoblja smještenih u Seattleu i u njegovom rodnom gradu Boiseu, Idaho. Shvatio je kako je nepravedno što je imao toliko toga, dok su se drugi ispod njega mučili.

Odlučio je napraviti nešto drastično

Jednom je slučajno otkrio McDonald’sov priručnik na stolu zaposlenice Rosite Barlow. Kada ju je pitao za to, Rosita se rasplakala i priznala da radi u McDonald’s kako bi spojila kraj s krajem.

Tada je Dan odlučio učiniti nešto drastično kako bi zaustavio nejednakost prihoda u svojoj tvrtki. Godine 2015. bio je na međunarodnim naslovnicama zato što je smanjio vlastitu plaću za 90 posto, stavivši pod hipoteku svoje dvije kuće i odričući se svojih dionica i ušteđevine kako bi mogao povisiti plaću svakog zaposlenika na 70.000 dolara godišnje!

Više od trećine njegovih zaposlenika udvostručilo je svoje plaće. Neki su se bojali da će produktivnost pasti ako svi budu zarađivali više, no pokazalo se suprotno. Danovi zaposlenici počeli su uistinu napredovati nakon što je stres zbog spajanja kraja s krajem uklonjen iz njihovog svakodnevnog života. Mogli su kupiti kuće, otplatiti dugove, smršaviti, zdravije jesti, pa čak i osnovati obitelji.

VIDI OVO: Najbolji šef na svijetu: Za Božić podijelio radnicima 10 milijuna dolara

Zaposlenici poput Rosite konačno su mogli napustiti svoj drugi posao i usredotočiti se na svoj rad u Gravityju. Rosita je čak napredovala i postala njihova direktorica prodaje!

Odlučio je napraviti nešto drastično
Foto: Twitter

“Kada vam novac nije u prvom planu dok radite svoj posao, to vam omogućuje da budete strastveniji u pogledu onoga što vas motivira”, rekla je Rosita.

Zaposlenici su u pandemiji odlučili učiniti nešto predivno

Kada je COVID-19 pogodio SAD, Dan se uplašio da će morati otpuštati radnike – nešto što nikada nije učinio u povijesti tvrtke. Umjesto da donosi jednostrane odluke, Dan je sazvao sastanak za svih 200 zaposlenika. Predstavio je probleme tvrtke i potaknuo ih na raspravu. Šokiralo ga je ono što su zaposlenici odlučili:

Gotovo svaki zaposlenik odlučio je dobrovoljno smanjiti plaću između 5 i 100 posto kako bi Gravity Payments ostao jak.

VIDI OVO: Direktor uspješne tvrtke je trebao izabrati svog nasljednika, a način na koji je to učinio je genijalan

“Tako sam ponosan na svoj tim”, rekao je Dan. “Iskreno sam šokiran njihovom spremnošću da se žrtvuju na toliko načina.”

Zaposlenici su u pandemiji odlučili učiniti nešto predivno
Foto: Instagram

Smanjenje plaća je uspjelo! Tvrtka se uspjela oporaviti od ekonomske krize, a nedavno su vratili sve plaće na iznos prije pandemije. I ne samo to, nego su i svojim zaposlenicima otplatili “kredit” i svakom dali povišicu!

Dan žarko želi da i druge velike tvrtke slijede njegov primjer kada je riječ o povećanju minimalnih plaća.

“Slušajte svoje zaposlenike, vjerujte im, nagradite ih. Oni su odgovorni za uspjeh tvrtke, a ne izvršni direktori”, kaže Dan.