Dirljiva i snažna poruka jednog supruga: ”Moja žena je pravo čudo!”

Jedan suprug je objavio dirljivu poruku nakon što mu je žena rodila drugo dijete. Prenosimo je u cijelosti: 

“Iskreno, ne znam kako je ona to uspjela. Bol je bila toliko jaka, intenzivna, preplavljujuća da sam je čak i sam mogao osjetiti. Svi u sobi su mogli osjetiti. A ona je ustrajala. Ta bol je bila zastrašujuća.

Činilo se da je gotovo nemoguće podnijeti tu borbu. Počeo sam grickati svoje usne, napinjati čitao tijelo kad su trudovi bili najjači, plakao sam zajedno s njom. Shvatio sam i to da sam ovdje samo suputnik i da nikad neću istinski razumjeti nevjerojatnu bol koju je osjetila.

Porođaju je dala svaki atom svog života i energije koju je imala. A onda je dala još malo više. I pored svega, na kraju nam je svima nesebično dala tu svjetlost u kojoj je samo ona mogla uživati posljednjih devet mjeseci. Konačno smo mogli voljeti i držati u rukama mališana za kojeg je žrtvovala svoje tijelo, energiju, sebe cijelu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219217942306800&set=a.1079289149880&type=3

VIDI OVO: Ginekolog se rasplakao nakon što je porodio ženu: Rekla je ”Bog je najveći”, a onda umrla

Moj sin je pravo čudo. Bebe su prava čuda. Ipak, makar za mene, veće čudo je njegova majka koja mi je pokazala što zaista znači nesebična žrtva. Što je istinska ljubav. Moja žena je pravo čudo…”

“Praktično ništa nije spavala u dva dana, znao sam da je iscrpljena i da je sve boli. A ipak, ništa se to nije vidjelo. Kao da joj je naš sin u rukama odnio svu bol, strahove i bolove. Ništa joj više nije bilo važno u tom trenutku i znao sam čim sam je pogledao da bi zbog njega bila u stanju proći kroz sve ponovo. Nisam nikada vidio takvu ljubav, snagu kod nekoga.”

“Sva pozornost bila je na bebi, svakako, bila je potrebna medicinska intervencija. A moja pozornost bila je na njoj. Nikad mi nije bila lijepša. Moja ljubav i poštovanje su ogromni, pogotovo zbog svega što je prošla radi njega.

VIDI OVO: Žena je prvo rodila jedno dijete, a onda 26 dana nakon poroda još dvoje

Riječi su samo izlazile iz mog srca. Poruka je nastala iz moje želje da pokažem zahvalnost najnevjerojatnijoj ženi koju poznajem. Tako sam zahvalan što su moje riječi dirnule toliko života.”

“Uroni u svijet svoje supruge. Probaj sve što možeš kako bi mogao cijeniti žrtvu koju ona pruža za tvoju djecu. Suosjećanje i empatija su nužni u istinskoj ljubavi prema partneru. Budi prisutan, uključen i zahvalan. Nakon tolikog puta, mogao bih otkriti da je upravo to onaj sastojak koji je nedostajao da stvorim zaista sretan brak koji traje cijeli život.”, piše ovaj novopečeni tata.