Dizajnirao je poseban bicikl kako bi se mogao vozati s oboljelom suprugom

Dizajnirao je poseban bicikl i nacrt odnio svom prijatelju koji je pomogao sve sastaviti kako bi se mogao vozati s oboljelom suprugom.

Većinu zajedničkog života, koji je trajao više od 50 godina, Bill i Glad Forward su se vani vozali biciklom. Bila je to redovna aktivnost za njih te su čak spajali stolice s biciklima kako bi svoju djecu vodili sa sobom. 

Kada je Glad dijagnosticirana Alzheimerova bolest činilo se da će njihove zajedničke vožnje morati prestati. No, Bill je bio odlučan u tome da se i dalje nastave družiti na isti način, tako da je dizajnirao poseban bicikl. 

An Australian designed bike which allows you to take someone with limited mobility for a ride.

Objavljuje The Bike ChairNedjelja, 17. travnja 2016.

Bill je rekao: „Kada smo prvi put počeli hodati vozio sam bicikl od mjesta gdje sam ja živio do nje, a to je bilo oko 5 kilometara, i to subotom poslijepodne jer je to bilo jedino vrijeme kada smo se mogli vidjeti“. 

Tako je započela tradicija vozanja. Bill nije dopustio da Alzheimer oduzme tako važan dio njihovog zajedničkog vremena.

Objavljuje The Bike ChairČetvrtak, 17. siječnja 2013.

VIDI OVO: 10 ranih znakova Alzheimerove bolesti

Dizajnirao je bicikl i nacrt odnio svom prijatelju koji je pomogao sve sastaviti. Prednji dio bicikla je dizajniran kao bolnička kolica čije ručke su zapravo korman bicikla. Dva kotača na kolicima su ujedno i prednja dva kotača bicikla.

Bill se jako trudi kako bi i dalje pokazao svojoj supruzi koliko ju voli. Rekao je: „Ne gledam to kao na teret. Velika je privilegija brinuti se za osobu koju volim sve ove godine. Ona je moja princeza, a ja sam njezin princ i ništa drugačije ne bih poželio“. 

Objavljuje The Bike ChairČetvrtak, 17. siječnja 2013.

Billov izum je postao popularan te je sada njegov bicikl dostupan za kupnju. Sada mnogi parovi imaju priliku uživati u zajedničkom vremenu i vožnjama bez obzira na razna ograničenja. A sve je započelo ljubavlju jednog supruga prema supruzi.