Djeca plaču svako jutro, boje se da im mama ne umre
Foto: Pixabay

Liječnica Jessica Kiss ima problem skoro svakog jutra. Kada god ide na posao, njene blizanke (9) plaču, jer su dovoljno velike da znaju kako postoji mogućnost da se mama zarazi koronavirusom i da može umrijeti.

– Imam četvero male djece i cijelo vrijeme mislim na njih. Ali nemam izbora, dala sam zakletvu da ću kao liječnik napraviti pravu stvar – priča liječnica iz Kalifornije i dodaje da joj jedna kći boluje od astme.

Kiss radi u privatnoj praksi nedaleko od Los Angelesa, a tamo su zabilježeni do sada tri pacijenta s koronavirusom. Kako kaže, čekaju se rezultati za još 10 osoba, a najmanje još 50 ljudi je sumnjivo jer imaju simptome te zaraze, prenosi USA today.

Objasnila je bi u idealnoj situaciji koristila N95 masku za disanje kada pregleda pacijenta. Međutim, ona ima samo jednu, jer je netko pošiljku s njih pet ostavio na trijemu kuće prijateljice, što je netko iskoristio i “poslužio se”. Liječnica ističe da kada pregledava osobu koja ima simptome korona virusa koristi masku za lice, a čisti je medicinskim maramicama za dezinfekciju između prijema novih pacijenata.

VIDI OVO: Kada će završiti pandemija koronavirusa? Evo što predviđaju stručnjaci

– Kada dođem kući, skačem pod tuš i stavljam opremu na pranje. Bilo bi strašno ako bih zarazila obitelj, iako djeca imaju blaže oblike bolesti COVID-19 – kazala je ona.

Boji se za kćer koja joj boluje od astme

Dodala je da se boji za kćer jer boluje od astme, čime je veliki rizik da oboli od težeg oblika COVID-19 ukoliko bi se zarazila.

Naravno, nije jedina zdravstvena djelatnica u toj zemlji koja strahuje od koronavirusa, posebno što se to osoblje suočava s nestašicom zaštitne opreme. U nekim slučajevima, rade posao i bez zaštite.

VIDI OVO: Simptomi koronavirusa iz dan u dan: Evo što zaraženi mogu očekivati

Opasnost je očigledna. Sjedinjene Američke Države pretekle su Kinu i Italiju i postale zemlja s najvećim brojem zaraženih koronavirusom, a prema posljednjim podacima 1.303 osobe su preminule od ove zaraze.

Korona virus je pogodio i zdravstvene djelatnike, a do sada su zabilježena dva slučaja, u kojima su medicinski radnici bili u kritičnom stanju.