Liječnik nije imao snage proglasiti smrt dječaka (5) koji se utopio: Nakon 2 sata uslijedilo je pravo čudo

Doktor je dječakovo buđenje nazvao pravim čudom. Kaže da nikada nije vidio da pacijent dođe svijesti nakon toliko vremena bez otkucaja srca.

Da su čuda moguća dokazao je 5-godišnji dječak iz Kine koje je oživio gotovo dva sata nakon što mu je srce prestalo kucati.

Dečkić Lin Lin se navodno sam igrao kada se okliznuo i upao u jezero za ribe na jugu Kine. Jang Ju (53) koji je u ovom dijelu zemlje bio s obitelji na odmoru, primijetio je dječje hlače kako plutaju po površini jezera.

Pozvao je pomoć i skočio u vodu kada je ugledao dječaka koji koji pluta licem okrenutim ka vodi, samo nekoliko metara od njega. Iako je hitna pomoć odmah prebacila 5-godišnjaka u bolnicu, liječnik je konstatirao da dječak na žalost ne diše.

Narednih 40 minuta su ga pokušali oživjeti. Kada su se spremali da proglase smrt, dječakova mama i djed su preklinjali liječnike da nastave pokušavati.

“Nisam imao srca proglasiti smrt”, rekao je doktor Van Bo.

Nastavili su sa pokušajima oživljavanja, a zatim priključili dječaka na aparate. Međutim, nakon 110 minuta, nekim čudom, dječak je počeo samostalno disati.

Doktor Van je dječakovo buđenje nazvao pravim čudom. Kaže da nikada nije vidio da pacijent dođe svijesti nakon toliko vremena bez otkucaja srca.

Dječak je smješten u drugu bolnicu radi daljeg tretmana, i još neko vrijeme će nastaviti primati kisik zbog mogućih oštećenja mozga izazvanih tijekom 110 minuta bez otkucaja srca.