Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Dječak (5) pobijedio rak koji mu se proširio po cijelom tijelu

Dječak (5) pobijedio rak koji mu se proširio po cijelom tijelu

Roditelji Alice Phillips i Ricky Wetherley su se šokirali kad su obaviješteni da njihov sin Freddy ima neuroblastom, rijedak oblik raka.

Liječnici su obavijestili Freddijeve roditelje da se rak proširio po cijelom tijelu, od nosa do koljena. Šanse da preživi bile su vrlo make. Međutim, sada je mali borac u remisiji, a čak je krenuo u školu!

Freddy je oduvijek bio sretan i zdrav dječak. Odjednom se počeo žaliti na bolove u nogama. Njegovi su roditelji pretpostavili da to nije ništa previše ozbiljno. Međutim, kad je rekao da ne želi ići na sajam jer ga noge toliko bole, odlučili su ga odvesti liječniku.

Pregled u bolnici potvrdio je da Freddy ima masivan tumor u želucu. Prebačen je u bolnicu u gdje mu je službeno dijagnosticiran neuroblastom. Alice se prisjetila: “Kad su nam rekli što je Freddy imao, bili smo u šoku. Nismo mogli vjerovati.”

VIDI OVO: 20 ranih znakova da se u tijelu možda pojavio rak

Freddy je odmah započeo 70-dnevni ciklus kemoterapije. Prošlog prosinca mu je izvršena transplantacija matičnih stanica, a u veljači ove godine mu je operacijom uklonjen tumor. “Bio je bolestan i iscrpljen zbog liječenja, ali sve je podnio stvarno dobro”, rekla je Alice.

Alice je otkrila da je Freddy dobivao veliku snagu od razgovara sa svojom mlađom sestrom dok je prolazio kroz tretmane.

U svibnju je Freddy konačno bio čist. Pobijedio je u bitci u kojoj se činilo da su sve šanse protiv njega.

“Mogli smo vidjeti rak po cijelom tijelu, samo nam se činilo da je nemoguće preživjeti. Ali on se izvrsno ponašao i nevjerojatno se oporavio i ponosni smo na njega.”, izjavila je Freddyjeva mama Alice za Daily Mail.

“On je stvarno naše malo čudo.”

Freddy, kakav si ti borac! Molimo za tvoje dobro zdravlje i blagoslov.

NAJNOVIJI ČLANCI