Dječak je bez svijesti ležao na podu u školi nakon što su ga vršnjaci udarili
Foto: Gofundme.com

Šokantna snimka prikazuje kako je osmogodišnji dječak iz Ohia ostao bez svijesti ležati u školskom toaletu, nakon što su ga vršnjaci udarili. Samo dva dana kasnije, dječak je izvršio samoubojstvo.

Gabriela Tayea iz Ohia grupa nasilnika napala je u osnovnoj školi, udarajući ga i šutirajući prije nego što je ostao bez svijesti.

Samo dva dana kasnije njegova majka Cornelia Reynolds pronašla je sina mrtvog u njegovoj sobi.

Odvjetnici obitelji tvrde da je škola zataškala nasilje, za koje smatraju da je dovelo do smrti osmogodišnjaka.

Prema njima, obitelj nije znala da je dječak samo dva dana prije samoubojstva doživio nasilje u školi i da je sedam minuta ležao bez svijesti u kupatilu, dok su mu se ostali učenici rugali i šutirali ga.

– Škola ni tri godine kasnije nije nam rekla što se dogodilo. Što je ravnatelj znao, što je zamjenik ravnatelja znao o tome da je dječak bio maltretiran i povređivan tijekom cijelog školovanja – rekao je odvjetnik.

Odvjetnici tvrde da je škola nije zvala policiju i da je čekala sat vremena prije nego što je pozvala roditelje i rekla im da se Gabriel onesvijestio, ali da su mu vitalni organi u redu.

Obitelj vjeruje da je dječak bio maltretiran još najmanje šest puta, o čemu ih škola nije obavijestila.

Škola je s druge strane rekla da je odgovorila kako treba na incident i da nije mogla znati da će zbog njega dječak izvršiti samoubojstvo.