Dječak jedva preživio nakon što ga je poljubio bolesni rođak
Foto: Thesun.co.uk

Dječak iz Velike Britanije je jedva preživio nakon što ga je kada je imao četiri tjedna poljubio bolesni rođak.

Proteklih godina sve više se govorilo o tome kako male bebe umiru zbog naizgled preslatke stvari – poljubaca njihovih rođaka.

Ovaj put maleni Noah Tindle iz Velike Britanije jedva je preživio nakon što ga je poljubio bolesni rođak.

Imao je četiri tjedna, kada je njegova majka Ashleigh White primijetila da mu je desno oko oteklo i suzi. Odveli su ga u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran virus herpes simplex 1 (HSV-1), koji je još poznat kao ‘poljubac smrti’.

Foto: Metro.co.uk

Uslijedila je velika borba, a maleni Noah zamalo je ostao slijep. Kako pretpostavljaju, ‘poljubac smrti’ dobio je na obiteljskom okupljanju, nekoliko dana prije simptoma.

Herpes simplex virus je zarazan i prenose ga odrasle osobe koje imaju prehladu ili genitalni ulkus – osoba ne mora biti više prehlađena, ali virus opstaje u pljuvački i inficira druge.

Herpes je izrazito opasan za male bebe, jer njihov imunitet nije dovoljno jak da se bori protiv infekcije, pa je zbog toga ovaj virus dobio i nadimak ‘poljubac smrti’.

Ako se virus proširi na dječje organe, trećina bolesnih beba neće preživjeti, čak i pored terapije.

Noah je prvo morao na operaciju, koja je trajala satima, a onda je proveo dva i pol mjeseca u bolnici (danas ima devet mjeseci) – u ožujku ove godine bolest se bila vratila…

Ipak, ova priča je završena sretno jer je slatki dječak sada bolje, napreduje, ali će antivirusnu terapiju uzimati do 2020. godine, piše Radio Sarajevo.