Dječak (3) je nestao u divljini, nakon 4 dana je pronađen živ

Majka iz Australije odahnula je te je rekla da se osjeća blagoslovljeno nakon što je njezin 3-godišnji sin pronađen živ nakon što je 4-dana bio izgubljen u australskoj divljini. 

Dječaka, Anthonyja „AJ“ Elfalaka, ugledala je policija u helikopteru u ponedjeljak kako pije vodu iz potoka na obiteljskom posjedu u New South Walesu. 

Spasioci i policija, uključujući ljude koji su pretraživali na konjima, cijeli vikend su tražili prije nego su pronašli dječaka nakon što su započeli pretragu helikopterom. 

„S nama je. Zdrav je i na sigurnom. To je sve što je važno“, rekla je dječakova majka Kelly Elfalak u utorak. 

Anthony ima autizam te ne govori, a zadnji put je viđen u petak kod svoje kuće. Obitelj se uplašila da je dječak otet. 

AJ je pronađen samo 500 metara od svoje kuće. Na snimci potrage čuje se glas policajca koji govori: „Našao sam dječaka.“ 

AJ je zadobio nekoliko ogrebotina po nogama te je pronađen u mokroj odjeći, ali je inače bio sasvim zdrav. Njegov otac, Anthony, nazvao je to čudom. 

Više od 100 policajaca i volontera su pretraživali divljinu da ga pronađu. Ranije su bili prošli područjem gdje je dječak u konačnici pronađen. 

Anthony je dodao: „Izgrizli su ga mravi te je pao, ali je živ. Živ je.“ 

VIDI OVO: Djevojčica se izgubila u divljini: Život joj je spasio njezin ”anđeo čuvar’

„Znam da sam se ponašao ludo, ali nitko ne može razumjeti kako je prolaziti kroz ovo što se nama dogodilo. Osjećam se nevjerojatno. Moje noge, kukovi, zglobovi, ne mogu hodati. Tražio sam ga puna četiri dana bez trena odmora. Nismo stajali“, dodao je. 

Majka je rekla: „Želim svima zahvaliti, jako sam blagoslovljena. AJ je imao nekoliko ogrebotina i masnica, ali je osim toga zdrav.“ 

Kada su čuli dobre vijesti, članovi obitelji su se jako razveselili. 

Djelatnik hitne pomoći, Gerry Pyke, rekao je da se dječak jako razvedrio kada je predan roditeljima. 

„Samo je htio jesti tako da je odmah pojeo oko tri komada pizze i bananu te je sasvim dobro.“ 

Ministar Scott Morrison je rekao: „Ovo je veliko olakšanje. Ne mogu zamisliti koliko je ovo bilo traumatično za AJ-a i njegove roditelje.“ 

Još uvijek nije jasno zašto je dječak odlutao od kuće. Roditelji su rekli da se AJ igrao sa svojom braćom u petak ujutro i da je većinom bio pokraj mame. 

Policija je rekla da istražuju okolnosti povezane s dječakovim nestankom.