Dječak sav novac troši na pse lutalice koje hrani
Foto: Facebook

Ken Amante živi na Filipinima. Dolazi iz obitelji srednjeg sloja, ali su njegovi roditelji prije bili iznimno siromašni.

Čim je Ken bio dovoljno velik, roditelji su mu ispričali kako su uspjeli pobjeći od siromaštva. Njihove priče imale su velik utjecaj na njega.

Zbog njih je uvijek htio pomoći drugima kako god bi mogao misleći na ljude koji su pomogli njegovim roditeljima. No jedna stvar ga je najviše privukla.

Njegovom je ulicom lutao čopor uličnih pasa. Neki su mislili da su te životinje samo štetočine. No Ken je mogao vidjeti da su to samo nesretna bića tako da im je odlučio pomoći.

View this post on Instagram

here's more ben and ken [clip and pics from yesterday]

A post shared by Happy Animals Club (@happyanimalsclub) on

Kenovi roditelji postali su vrlo sumnjičavi nakon nekog vremena jer su primijetili da mu treba mnogo više vremena da se vrati kući iz škole te nikada nije imao dovoljno džeparca da kupi igračke i druge stvari koje je htio.

View this post on Instagram

shades and hyena took a sun bath together

A post shared by Happy Animals Club (@happyanimalsclub) on

Jednog dana Kenov je otac odlučio potajice promatrati svog sina na putu iz škole. Kada je saznao što mu sin čini, srce mu se otopilo.

Najprije je Ken otišao u trgovinu. Izašao je sa nekoliko konzervi hrane za pse.


VIDI OVO: Biciklist je ugledao psa lutalicu 10 kilometara izvan grada, nije ga mogao ostaviti

Tada, kada je došao u svoju ulicu, bi mu prišao čopor pasa. Ken bi tada oprezno rasporedio hranu za sve životinje.

Kasnije je Kenu otac otkrio kako ga je vidio te da je jako ponosan na njega. To je Kena jako razvedrilo te je otkrio da je psima dao i imena: Whitey, Blackie i Brownie. On već nekoliko mjeseci hrani napuštene životinje. Najprije mu je prilazio samo Whitey, ali sada to čine i druga dva psa.

Kenov otac je podijelio sliku i priču svog sina na Facebooku te je uskoro mnogo ljudi odlučilo pomoći Kenu. Počeli su mu slati novce kako bi mogao hraniti pse. Zapravo, Ken i njegova obitelj su primili toliko mnogo donacija da su shvatili da mogu učiniti mnogo više od hranjenja tri psa.

View this post on Instagram

late last year we embarked on a long journey, to alleviate overcrowding in the cat villa and develop a cat lounge open to the public (for accelerating adoptions). this ambitious plan was largely made possible by an anonymous donation of €5,000 phase one was the construction of an extension to provide more housing for the cats. first we built a concrete foundation, then we built a wood frame, then we put up a roof with insulation finally, we started work on the units. we opted for a modular construction so that if we need to, the units can be disassembled and transported easily itty, bitty and kitty moved into the first unit today. it was wonderful to have them finally move out of their cramped old unit, intended for kittens, which they had long since outgrown this unit cost p11,000 to build. we need a lot more of these and will be seeking sponsors for more units. tomorrow we start work on slim shady's unit, which has already been paid for, thanks to numerous generous donations received during a fundraiser last year

A post shared by Happy Animals Club (@happyanimalsclub) on

Tako su osnovali neprofitnu organizaciju „Happy Animals Club“ te su preko nje otvorili sklonište za životinje sa zabranjenom eutanazijom na zemljištu od 1 000 kvadratnih metara.


VIDI OVO: Psi lutalice spasili novorođenče bačeno u kanalizacijski otvor

Sklonište je dovršeno prije nego je Ken napunio 10 godina, a Blackie, Whitey i Brownie su postali njegovi prvi stanovnici. U nekoliko godina od otvorenja, sklonište je sve više raslo. Postalo je ključno mjesto na kojem životinje odsjedaju dok čekaju posvojenje.

Dječak sav novac troši na pse lutalice koje hrani

Naravno, Kenovi su roditelji i više nego ponosni na svog sina; spasio je više od 1000 života, a još je uvijek samo maleni dječak.