Dječak osnovao školu za siromašnu djecu pored svoje kuće

Dječak iz Argentine je zadivio i inspirirao mnoge nakon što je osnovao školu za siromašnu djecu pored svoje kuće. 

Leonardo Nicanor Quinteros je jedan sasvim običan dječak koji živi sa bakom Ramonom, ide u školu, voli jesti mlijeko i keks.

Ne bi se puno razlikovao od ostale djece da ne posjeduje vlastitu privatnu školu, koju je osnovao kako bi pomogao drugoj siromašnoj djeci.

Pitao je baku smije li napraviti školu pored njihove kuće

Kada je imao devet godina, Nicanor je pitao baku smije li napraviti školu pored njihove kuće.

Njoj se svidjela ideja kad joj je rekao da želi pomoći djeci koja nemaju dovoljno novca za knjige, bilježnice, školske torbe pa čak i cipele u kojima bi išli u školu.

Dječak je malo po malo napravio svoju školu koju su nazvali “Zemlja i jedinstvo”. Za gradnju je koristio tek ono što je imao.

Ova škola postoji više od tri godine. Druga djeca su mu pomogla da napravi dvije učionice, ormariće, malu knjižaru, nabavili su ploču i najosnovnije stvari koje bi trebala imati jedna škola.

Jedna njegova prijateljica radi kao učiteljica u školi. Škola ima 36 učenika različitog uzrasta, koji su mu jako zahvalni.

Dječak ponekad ostaje do kasno uvečer kako bi pomogao drugoj djeci u učenju, a svoj džeparac čuva kako bi ih mogao počastiti čajem i keksićima. Nicanor je zadivio i inspirirao mnoge.

Gradonačelnik je posjetio njegovu školu i nazvao ga pravim herojem.

IZVOR:CDM.me