Dječak je postao tragična žrtva nevidljive opasnosti na brodu. Preminuo je od trovanja ugljičnim monoksidom. 

Cassi Free i njezina obitelj su često putovali brodom. Zapravo, imali su desetljeća iskustva. No nisu znali da njihov otvoreni brod može stvoriti smrtonosnu količinu ugljičnog monoksida. Nisu ni znali da je trovanje tim plinom moguće. 

No tada je Cassin najmlađi sin postao tragična žrtva te nevidljive opasnosti. Ožalošćena majka je odlučila poslati poruku i upozoriti sve druge na tu skrivenu opasnost. 

Napisala je: „Ovo je najteža objava koju ću ikada morati napisati, no ova informacija mora izaći u javnost“. 

Nije bilo lako progovoriti o tome što joj se dogodilo posebice jer slične objave uvijek naiđu na mnoštvo kritika i komentara. No Cassi se hrabro suočila s javnošću u nadi da može spriječiti nekoga da ne iskusi istu tragediju kao i ona. 

U lipnju su Cassi i njezina obitelj otišli na put svojim malenim brodom. 

„Imali smo prijatelje na brodu. Odrasli su bili na prednjem dijelu, a djeca iza“, rekla je Cassi. 

Proveli su 4-6 sati na vodi uživajući u raznim aktivnostima. 

Kada se sunce počelo spuštati, oni su krenuli prema molu. 9-godišnji Andy je bio sklupčan u stražnjem dijelu broda. Nitko nije vidio da je u nesvijesti. 

Nitko nije mogao posumnjati da bi trovanje ugljičnim monoksidom moglo biti uzrok njegova ponašanja. 

Kada je brod pristao na dok, odrasli su počeli vaditi svoje stvari, a tada je Andy pao u vodu. Najprije nitko nije bio pretjerano zabrinut, nisu znali da je bio u nesvijesti te su mislili da će isplivati jer je bio vrlo dobar plivač. Kada nije isplivao zabrinuli su se da nije zapeo. Dvije su osobe tada zaronile kako bi ga pronašle. 

„Izvukli su ga, ali on nije reagirao“, rekla je Cassi. Znala je da nema šanse da njezin sin padne u vodu i da se ne budi poslije toga tako da je znala da je nešto drugo posrijedi. 

Najprije se pitala je li zadobio potres mozga. No autopsija je otkrila da je riječ bila o trovanju ugljičnim monoksidom. Imao ga je čak 72% u tijelu, a 30% se smatra smrtonosnim. 

Make this go viral. This is the hardest post I will ever have to write, but this information needs to be shared.Andrew…

Gepostet von Cassandra Free am Freitag, 28. August 2020

VIDI OVO: „Bog je stvaran“: Brod nazvan „Amen“ spasio je tinejdžere koji su se molili za spas na pučini

Da nije pao s broda, vjerojatno bi preminuo u snu

„Njegovo takozvano ‘utapanje’ bilo je sporedno s obzirom na činjenicu da ni bez toga ne bi preživio“, objasnila je Cassi, „Da nije pao u vodu, čak i da je uspio doći do automobila, čak i da se nije onesvijestio na brodu, vjerojatno bi preminuo u snu na putu kući. Čak i da smo ga hitno odveli u bolnicu, ne bi ga mogli spasiti. Ništa ga ne bi moglo spasiti“. 

Jedini način na koji je ova tragedija mogla biti spriječena jest da je obitelj znala za mogućnost trovanja ugljičnim monoksidom na otvorenoj vodi. No, oni to nisu znali te zbog toga sada Cassi dijeli tragičnu priču svoje obitelji. 

„Mi ne može ništa promijeniti ovim novim saznanjima“, rekla je, „No svi drugi mogu“. 

Andyjev stariji brat je te večeri liječen u bolnici zbog udisanja tog opasnog plina. Gledajući na prethodne izlete brodom, Cassi je shvatila da su njezina djeca i tada mogla biti pod utjecajem plina, a da to nitko nije znao. 

„Nakon dugog dana mogli bi se požaliti na glavobolju ili na umor“, rekla je, „Mi bismo mislili da je to od cijelog dana na suncu“.

Jedina utjeha im je što njihov sin nije patio

Free obitelj sada traži način da se nose s tom teškom situacijom. Jedina im je utjeha što Andy nije patio. 

„Mogli smo izgubiti svo troje djece tu večer. Koliko god je to teško reći, imali smo sreće“, rekla je Cassi, „Sreće što Andy ne mora ostatak svog života provesti na aparatima. Sreće jer su njegova braća preživjela“. 

Ova majka ujedno daje prostor Bogu da njezinu tragediju okrene na dobro tako što dijeli svoju priču s drugima. 

„Nemojte dopustiti da Andyjeva smrt bude uzaludna. Provjerite informacije. Ne želim da nitko drugi iskusi ovo što sam ja iskusila“.