Dječak (7) se čudesno probudio iz kome nakon što je 6 sati proveo u oceanu

Dječak se probudio iz kome
Foto: Facebook

Sedmogodišnjak koji je proveo 6 sati u oceanu nakon potonuća čamca čudesno se probudio iz kome.

Ako tražite dokaze da se čuda mogu dogoditi, ne morate tražiti dalje od priče sedmogodišnjeg Juliana Hohnena.

Maleni dječak sa svojim ocem, Mikeom Hohnenom i obiteljskim prijateljem Stephenom Jeacockeom išao je pecati izvan obala Queenslanda kada su stvari pošle po zlu.

Čamac se nalazio oko 13 kilometara od kopna kada je potonuo na temperaturu od oko 21 stupnja Celzijevih.

Iako se to ne čini toliko hladno, duži boravak u vodi takve temperature može dovesti do ozbiljnih posljedica jer se tijelo bori kako bi održalo toplinu.

Premda je skupina uspjela poslati poziv upomoć, njihov čamac je potonuo nekoliko trenutaka kasnije. Skupina je bačena u hladnu vodu, gdje su bili prisiljeni boraviti šest sati.

Budući da su spavali kada je čamac počeo tonuti, nitko od njih trojice nije nosio prsluk za spašavanje.

„Na čamcu su imali sigurnosnu opremu, ali nažalost dok su shvatili da u čamac ulazi voda i da on tone, bilo je pitanje manje od minute“, rekao je sa Sunshine obalnom stražom, Kyle Banks za 7News.

Gepostet von Maike Julian Hohnen am Mittwoch, 6. Juli 2016

S obzirom na malo dijete, ostati živ je bilo još teže.

Skupljajući dijelove čamca, dvojica starijih muškaraca učinila su sve što su mogli kako bi sedmogodišnjak ostao plutati dok ih se ne spasi.

Nakon što su opazili trojac s usidrenog tankera, spasilački tim dao se u akciju. Kada su helikopterom odvezeni u obližnju bolnicu, svoj trojici je dijagnosticirano pothlađivanje. Kako bi se spasio dječakov život, Julian je bio stavljen u umjetno izazvanu komu.

„To je uvijek osjetljiva operacija kada spašavate pacijenta koji potencijalno pati od pothlađivanja“, izjavila je Kristy MacAlister iz queenslandške ambulantne službe za News.com.au. „Dok ih spašavate temperatura vjetra isto tako može da još više smanjiti tjelesnu temperaturu“.

Iako je situacija izgledala opasno, Julianova obitelj osjetila je olakšanje kada je dječak ovog ponedjeljka otvorio oči. Usprkos svim izgledima Julian je preživio ono što je vrlo lako moglo završiti kobno.

„Sva sreća da je trojac pronađen ondje gdje su bili“, rekla je MacAlister. „Bili su u vodi nekoliko sati i sva trojica su veliki srećkovići“.

Julianovi roditelji nedavno su dali ohrabrujuću izjavu. Maleni dječak je trenutno u stabilnom stanju. Njegov otac i Jeacocke izgleda da se isto dobro opravljaju.

Wonderful news ❤️The seven-year-old boy who was fighting for his life after a boat capsized off the Sunshine Coast at…

Gepostet von ABC Brisbane am Montag, 10. Juni 2019

Julian je bio dobre volje nakon buđenja. Ubrzo nakon što je otvorio oči. Počeo je razgovarati s obitelji.

The Mirror izvješćuje da su Julianovi roditelji izrazili svoju zahvalnost spasilačkom timu, Sunshine Coast University bolnici i dječjoj bolnici Queensland.

„Najsretniji sam čovjek. Imam prekrasnog sina koji mi svaki dan izmami osmjeh na lice“! napisao je Maike Hohnen na Facebooku.