NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDječak (6) rođen s rascjepom usne prolazi kroz nevjerojatno putovanje iscjeljenja i...

Dječak (6) rođen s rascjepom usne prolazi kroz nevjerojatno putovanje iscjeljenja i svi se radujemo zbog toga

Hrabri dječak koji je rođen s rascjepom usne je prošao kroz mnoštvo operacija kako bi sada izgledao poput druge zdrave djece.

Jenious je rođen hitnim carskim rezom u maloj bolnici u Nepalu. Kada je majka prvi put ugledala njegovo malo lice, nije mogla obuzdati šok i strah. Njezin je sin rođen s rascjepom usne, razlikom pri rođenju za koju nikad prije nije ni čula. Zbog toga je prvih nekoliko dana njegova života provela u velikoj brizi.

“Rekla sam si da se moram trgnuti iz zbunjene izmaglice u kojoj sam bila”, rekla je. “Kada je došlo do toga, samo sam trebala biti njegova majka i voljeti ga bezuvjetno.”

Jamuna je skupila hrabrost i zamislila najbolji mogući ishod, život u kojem bi njezin sin mogao napredovati u akademskom i društvenom smislu, te imati sretnu, produktivnu odraslu dob. Nadala se da će njegovo ime Jenious biti samoispunjavajuće proročanstvo.

Hvala Bogu, mnoge brige ove majke pokazale su se nepotrebnim. Liječnici u njihovoj lokalnoj bolnici brzo su uputili Jamunu i Jeniousa na put dobrobiti te ih poslali u partnersku bolnicu Smile Train u Kathmanduu koja će mu besplatno izliječiti rascjep!

Dječak s rascjepom usne 1
Foto: Smile Train

Prva operacija sa samo 3 mjeseca

Jenious je imao svoju prvu operaciju rascjepa u bolnici kada je imao samo 3 mjeseca. Njegovo se zdravlje dramatično poboljšalo nakon zahvata, te je mogao jesti te sudjelovati u tradicionalnim ceremonijama i kulturnim događanjima u svom selu.

Kad je imao 3 godine, bio je dovoljno jak i zdrav za drugu operaciju. Samo je nastavio napredovati nakon ove operacije koja mu je promijenila život.

Sada, sa 6 godina, Jenious opravdava svoje ime. On je jedan od najboljih učenika u svom razredu i jednog dana želi biti inženjer robotike. Voli vježbati kung fu te uči svirati tradicionalne nepalske instrumente. Također stječe sjajne prijatelje u školi!

Jenious i njegova obitelj znaju da se njegov uspjeh ne bi mogao dogoditi bez Smile Traina i njihovog partnerstva s lokalnim stručnjacima za rascjepe. Jamuna se nada da će Jeniousova priča pomoći drugim roditeljima da shvate da je podrška dostupna i njima.

Dječak s rascjepom usne 2
Foto: Smile Train

Partnerske bolnice Smile Traina diljem svijeta tu su da pruže ove tretmane rascjepa koji mijenjaju život svima koji ih trebaju, mladima ili starima, i to uvijek besplatno.

“U redu je biti iznenađen i uplašen kad se vaše dijete rodi s rascjepom, ali želim uvjeriti sve druge majke djece s rascjepom da će njihove bebe biti dobro – samo ih volite”, rekla je Jamuna.

Drago nam je vidjeti ovo dijete kako napreduje nakon teškog početka života. Jedva čekamo da vidimo što će postići kako bude stariji!

Ne zaboravite podijeliti ovu priču kako biste popravili nečije raspoloženje danas.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare