prometna nesreća brat sestra

13-godišnji dječak iz Illinoisa je spasio život svojoj 10-godišnjoj sestri. Obitelj Bass putovala je kući iz Texasa nakon proslave rođenja prvog djeteta svoje rođakinje kada su imali tešku prometnu nesreću.

„Udarili smo stranom automobila, skliznuli s ceste, udarili smo u drvo, preokrenuli smo se, a kada smo se zaustavili ona je izašla kroz prozor“, Brandi je rekla KTVI-u.

Caleb se probudio da bi čuo vriskove svoje mlađe sestre. Brzo se popeo iz razlupanog auta kako bi joj pomogao.

„Pronašao ju je, vidio je da je ozlijeđena i u šoku te je pomislio da je slomila koljeno“, objasnila je gospođa Bass.

Spašavanje sestre

Tada je vidio krv. Znao je da mora brzo djelovati. Svukao je majicu. Kira, njegova sestra, počela je padati u nesvijest. Caleb je ostao miran te je omotao majicu oko njezine noge kako bi zaustavio krvarenje. Rekao je da je vidio da to rade u filmovima.

„Stalno sam razmišljao o tome da ju moram spasiti“, rekao je Caleb.

Nakon toga je otišao pronaći Brandi, svoju majku. Našao ju je zarobljenu u autu. Pomogao je izvući ju vam te se vratio svojoj sestri.

Brandi je imala raznih zdravstvenih poteškoća. Još nije sigurna kako se zapravo dogodila ta nesreća. Kada se auto preokrenuo, sletio je ravno, ali ususret nadolazećem prometu. Brandi nije bila svjesna da je njezina kćer ispala iz auta. Kira je kasnije priznala da je zaboravila staviti pojas.

Kira je prvo poslana u lokalnu bolnicu, ali zbog težine ozljede na njezinoj nozi premještena je u bolnicu za djecu u Arkansasu gdje je proboravila dugo vremena.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Obiteljski junak

Prve osobe na mjestu nesreće dale su sve zasluge za spašavanje obitelji dječaku Calebu. Kira bi vjerojatno preminula zbog gubitka krvi da Caleb nije djelovao.

„Caleb svima govori da on nije heroj. A ja mu kažem da je, da je spasio život svoje sestre. Ljudi mu samo govore da je to učinio.“

Od nesreće, Kira se dobro oporavlja. Čak je bila u mogućnosti ići gledati utakmicu svog drugog brata, Setha. Kirina noga zahtijevat će pažnju i preglede te će trebati ići na terapiju. Na svu sreću, sada može koristiti hodalicu i uživati u vremenu sa svojom obitelji i prijateljima.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

„Govorim joj da je grozno to što se dogodilo, ali da se moramo i dalje boriti. Boli, ali je živa. Ona ne shvaća da je to trenutno najvažnija stvar. Ona je živa“, Brandi je podijelila.

Caleb i njegova majka samo su lakše ozlijeđeni jer su imali pojaseve za vrijeme nesreće, te su u potpunosti zdravi.