Dječak skoro izgubio jezik
Foto: Faithpanda.com

6-godišnjem dječaku je jezik zapeo u bocu i počeo oticati, a liječnici su rekli majci da će njezin sin možda i umrijeti. 

Clare, 33-godišnja majka iz Engleske je objavila upozorenje nakon što je njezin sin odveden na hitnu operaciju kako bi mu bio spašen život. A sve je to bilo zbog jedne plastične boce.

Riley Woof je 6-godišnji dječak kojem je jezik zapeo u bocu i počeo oticati. Kada ga je mama odvezla na hitnu, liječnici su ju upozorili da će njezin maleni sin možda i umrijeti.

Riley je taj dan bio u posjeti kod bake. Clare je objasnila: „Dala mu je bocu sa sokom i vrećicu grickalica za nogometni trening. Tada smo sjeli u automobil. Ona se sada osjeća krivom, no to nije bila njezina krivnja“.

„Čula sam mumljanje i Rileya kako me doziva i govori da mu je zapeo jezik. Mislila sam da nije ništa veliko tako da smo se zaustavili pokraj ceste. Mislila sam da ću ga lako izvući. Pokušala sam odvrnuti gornji dio boce i tako ga osloboditi, ali nije pomoglo.“

„Riley je vikao da nazovem hitnu. Cijelo to vrijeme nismo mislili da je bio u bilo kakvoj opasnosti pa nam je čak bilo malo tupkasto ići u bolnicu“.

No u bolnici je otkrivena stvarna opasnost. „Otišli smo na hitnu, a medicinska sestra tamo isto nije mogla izvaditi njegov jezik. Riley je bio jako uzrujan te je počeo vrištati. Liječnik je uspio ukloniti bocu, ali na jeziku je još bio gornji dio boce. Tada je situacija postala strašna“, prisjetila se Clare.

Liječnici su ujedno primijetili da mu je jezik krenuo opasno oticati

Budući da im je boca smetala, liječnici nisu mogli računati na anesteziju.

Bojali su se da bi Riley svakog trena mogao prestati disati te da bi dobio srčani udar. „Kirurzi su rekli da je situacija jako ozbiljna i da me moraju upozoriti da Riley može umrijeti. Nisam mogla shvatiti kako se tako nešto moglo dogoditi zbog boce vode. Bila sam s mamom te nismo mogle doći sebi“, rekla je Clare.

Na svu sreću, tim od 10 liječnika uspio je ukloniti gornji dio boce dok je Riley bio na sedativima.

Riley je sada bolje, ali liječnici kažu da će možda trebati dodatne operacije. „Mislim da on ne shvaća ozbiljnost cijele ove situacije. On trči i igra se kao da se ništa nije dogodilo“, rekla je Clare.

Bogu hvala što je sve završilo dobro za ovog malenog dječaka.