Šestogodišnji dječak je vidio ubojstvo svoje majke, no umjesto osvete, sada cijela obitelj moli za spasenje tih ubojica.

Živimo u svijetu u kojem postoji dobro i zlo. Na žalost, to znači da će se ponekad dogoditi užasne stvari dobrim ljudima, kao i u slijedećoj situaciji. 

Jonathan Hochstetler, koji je vlasnik krovopokrivačke tvrtke, je bio na putu kući kada mu je puknula guma. Zbog toga mu je i svijetlo bilo oštećeno tako da je nazvao svoju suprugu Wilmu da mu donese rezervnu gumu. Wilma je povela svog 6-godišnjeg sina Bradona te je krenula prema svom suprugu u automobilu. 

Dok je Jonathan radio na popravljanju gume, Wilma je vidjela da im se približavaju dva muškarca. Upozorila je svog supruga, ali su muškarci izvadili pištolje i opljačkali ih. Bradon je to sve promatrao iz auta. 

No, umjesto da su se okrenuli s plijenom i otišli, pljačkaši su postali i ubojice. 

„Okrenuli su se i počeli hodati“, rekao je Bradonov djed, Samuel Hochstetler koji se prisjetio događaja kako mu ih je Bradon opisao, „Onda su se, ničim izazvani, okrenuli i zapucali. Wilma je odmah pala. Bila je mrtva“. 

Na svu sreću, napadači nisu vidjeli Bradona ili su ga odlučili poštedjeti. Na žalost, dječak je svjedočio ubojstvu svojih roditelja. 

Wilma je preminula od hitca, no Jonathan je bio pri svijesti dovoljno dugo da kaže svom sinu da mu da mobitel kako bi nazvao hitnu. 

VIDI OVO: Zašto trebamo moliti za svoje neprijatelje?

Četvero djece je ostalo bez majke

Ova užasna tragedija ostavila je četvero djece bez majke. Jonathan je bio na dvije operacije te sada jede kroz cijev budući da ga je metak pogodio u vrat. Iako je izgubio suprugu te se bori za svoj život, on se ne drži ljutnje. 

„Rekao je da je potpuno miran, da je ohrabren“, prisjetio se Samuel, „Rekao je da nije ljut na te muškarce“. 

Samuel je citirao nekoliko redaka iz Biblije koji pomažu njegovoj obitelji kroz to užasno razdoblje. 

„A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone“ (Matej 5,44). 

„Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja ću je vratiti, veli Gospodin“ (Rimljanima 12,19). 

„Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo“ (Rimljanima 12,21). 

Samuel je dodao: „Ne možemo dopustiti da nas ovo zlo nadvlada, da postanemo ogorčeni i ljuti“. 

VIDI OVO: Demonski i ljudski neprijatelji: Kako ostati spokojan među njima?

Obitelj hvali Boga usred oluje

Umjesto da razmišlja o izgubljenom Jonathan zahvaljuje Gospodinu za blagoslove koji su ostali. 

„Moj je sin zahvalio svom Nebeskom Ocu za sve što mu je ostalo, što nije paraliziran“, rekao je Samuel. 

Ova obitelj hvali Boga usred oluje svog života. Ne samo to, Samuel je napisao vrlo dirljivo pismo u kojem je objasnio da slušaju savjet iz Mateja 5,44 te da se mole za muškarce koji su počinili to grozno djelo. 

„Oprostio sam tim ubojicama“, rekao je Samuel, „Osveta samo rađa nasilje. Želja mog srca je da se pokaju i da se poklone Gospodinu i zavape za milost za njihove duše. Isus bi im dao novo srce i novi duh“. 

Vjera ne sprječava tragedije, ali daje priliku Bogu da upotrijebi našu tugu za nešto veće… nešto predivno.