Djelatnicu zagrebačke ljekarne svi osuđuju jer je zbog uvjerenja odbila djevojci dati kontracepcijske pilule
Foto: Pixabay

Hrvatski mediji nastavljaju javno osuđivati i ponižavati one koji se pozivaju na priziv savjest i svoju kršćansku vjeru.

Naime, djelatnica jedne zagrebačke ljekarne je ispala kriva jer je odbila djevojci izdati kontracepcijske pilule budući da se isto kosi s njezinim kršćanskim uvjerenjima.

Faktograf je objavio vijest o slučaju iz jedne zagrebačke ljekarne čija je djelatnica prošli tjedan odbila djevojci izdati kontracepcijske pilule na recept, pozvavši se na priziv savjesti.

“Djelatnica ljekarne mi je odbila izdati ginekološki propisane kontracepcijske pilule koje koristim zbog preobilnog menstrualnog krvarenja, a i kao metodu kontracepcije. Pozvala se na priziv savjesti jer ona ‘po svojim uvjerenjima ne podržava korištenje kontraceptivnih pilula kao metodu kontracepcije’.

U ljekarni nije radio nitko osim nje, te mi nitko drugi nije mogao izdati te tablete, a djelatnica mi je rekla da dođem ujutro kad nje nema”, ispričala je za Faktograf djevojka koja nije mogla kupiti pilule, prenosi Telegram.

Priču je izgleda potvrdila i vlasnica Ljekarne Čelina na Jordanovcu. “Naravno da sam upoznata s time, ja sam voditeljica ljekarne. To se dogodilo jer je druga osoba bila bolesna, ali ja vama i tako nisam dužna ništa odgovarati“, rekla je, piše Faktograf, Sandra Čelina koja je, kaže, svoje očitovanje poslala i Hrvatskoj ljekarničkoj komori.