10-godišnja djevojčica je jako željela zagrliti svoju baku i djeda koji su u karanteni. Iz toga razloga dobila je ideju i smislila genijalan izum. 

Svatko od nas ovu pandemiju proživljava na drugačiji način. Mjere opreza su mnoge obitelji prisilno razdvojile te sada voljeni moraju biti udaljeni jedni od drugih ako žele ostati zdravi.

Mnoge bake i djedovi su odvojeni od svoje unučadi te je svima odvajanje vrlo teško. Nema više zagrljaja s bakom i djedom, a ni ostavljanja djece kod njih kako bi roditelji mogli imati malo vremena za sebe. 

Jedna djevojčica je jako željela zagrliti svoju baku i djeda. Kada je sila, čovjek se svačemu dosjeti pa je tako ova djevojčica izumila „zastor zagrljaj“ kako bi mogla zagrliti djeda i baku. 

10-godišnja Paige Okray dobila je inspiraciju sa snimke u kojoj je osoba preko deke zagrlila člana obitelji koji je bio u karanteni. 

Njezina majka, Lindsey je podijelila na Facebooku: „Prvo je napravila popis, a onda i cijeli dizajn zastora kako bi mogla zagrliti baku i djeda“. 

Gepostet von Lindsay Lindsay am Freitag, 8. Mai 2020

VIDI OVO: Bake i djedovi koji čuvaju unuke dokazano žive duže

I bome je to bilo nešto fantastično. Njezina je majka zaista ponosna te kaže da su i baka i djed bili presretni što ju mogu zagrliti. 

„Smislila je ideju, sve je stavila u dnevnu sobu te je provela nekoliko sati radeći na tome“, rekla je njezina majka. 

Upotrijebila je vrećice sa zatvaračem, staru zavjesu za tuš, silikonski pištolj i plastične tanjure kako bi napravila pravi zid kroz koji su obje strane mogle provući ruke, i dalje zaštićene, i zagrliti jedna drugu. 

Lindsay je obavila snimku „izuma“ na Facebooku te je njezina kćer dobila fantastične komentare. 

„Ova će djevojčica jednog dana možda spasiti svijet“, rekla je jedna korisnica Facebook-a. 

„Pustila sam suzu zbog ovoga. Zaista preslatko“, rekla je druga korisnica. 

Osim što je ova djevojčica napokon uspjela zagrliti baku i djeda, čini se da ima pravi izum u rukama, pogotovo u vrijeme karantene kada mnogi samo žele taj jedan zagrljaj.