Djevojčica (10) bez šaka je osvojila nagradu za najbolji rukopis

Djevojčica (10) rođena bez šaka je na natjecanju za najbolji rukopis osvojila nagradu te dokazala da uz dobru volju nište nije nemoguće. 

10-godišnja djevojčica, Sara Hinesley, iz Maylanda upravo je dokazala da ništa nije nemoguće kada osoba ima želju i volju – proglašena je pobjednicom Natjecanja za najbolji rukopis, a zanimljivo je da je rođena bez šaka.

Malena je djevojčica rođena bez šaka, no nikada nije dopustila da ju to omete u postizanju svega što si je zacrtala. „Za stvari koje ne mogu inače raditi smislim načina da ih napravim i potrudim se što više mogu da uspijem u njima. Jednostavno dajem sve od sebe i usmjerim se na ono što želim, a onda se dogode ovakve stvari“, rekla je Sara.

Sara je učenica trećeg razreda koja ima odličan prosjek u svojoj katoličkoj školi. Ona ne dopušta da ju njezino stanje sputava u stvarima u kojima uživaju njezini kolege u školi. „Volim se igrati, volim gledati televiziju“, rekla je Sara koja ujedno kaže da voli provoditi vrijeme sa svojom sestrom Veronicom.

Sara je rođena u Kini, a posvojili su ju američki roditelji kada je imala 6 godina. Preselila se u Ameriku prije samo 4 godine.

Sarina majka, Cathryn Hinesley rekla je: „Sara je jako samostalna djevojčica. Ona uvijek strateški razmišlja te smisli način da obavi svaki zadatak koji je pred njom.“

Obitelj je razmišljala o nabavci proteza za Saru, ali su na kraju odlučili da joj odlično ide i bez njih. „Ona je fantastična i odlično funkcionira i bez proteza tako da nema potrebe za njima. Ona može učiniti gotovo sve, ponekad i bolje od mene i mog supruga“, rekla je Cathryn.

„Nikada ju nisam čula da kaže da nešto ne može. Ona je malena zvijezda. Ona se savršeno nosi sa svima što stavite pred nju i uvijek daje sve od sebe“, dodala je Sarina učiteljica Cheryl.

Sara je rekla da se nada da će druga djeca koja imaju poteškoće biti inspirirana njezinom pričom. „Osjećam se ponosno te se nadam da će druge osobe s poteškoćama učiti od mene – možete sve ako se dovoljno potrudite“, rekla je Sara.