Učenica (5) je bila u opasnosti, a učiteljica je učinila djelo koje će vas rasplakati

Učenica (5) je bila u opasnosti jer je imala zdravstvenih problema s bubrezima, a njezina učiteljica je učinila djelo koje će vas rasplakati. 

Kada postanete majka djeteta s posebnim potrebama, vaša najveća molitva je da će svijet prihvatiti vaše dijete. Molite se da svijet pokaže dobrotu prema tom djetetu te se molite, dok vam srce ne prsne, da će vaše dijete napredovati u svijetu. 

Ujedno se nadate i da će vaše dijete imati divne učitelje koji će utjecati na njega. No, jedna je učiteljica napravila nešto tako nevjerojatno i nesebično da će vam suze krenuti na oči.

Petogodišnja učenica bila je u opasnosti, a njezina učiteljica nije ni trepnula okom nego ju je odmah krenula spasiti. Donirala joj je bubreg jer, kako kaže učiteljica, Robin Mach: „Znala sam da ga Kayleigh jako treba pa sam pomislila: ‘Zašto ne?“ 

A 5-year-old girl in Missouri did not have to look far to find a perfect match for the kidney she needed after being on…

Objavljuje National Kidney Foundation of LouisianaPetak, 2. travnja 2021.

Učiteljica koja istinski mari za svoje učenike

Robinino divno djelo dobrote je nešto o čemu sanja svaka majka. Ona istinski mari za svoje učenike ne samo kada su u učionici nego i kasnije u životu. 

Kayleighini roditelji, Desiree i Josh Kulage, osjećali su se blagoslovljenima čim su upoznali Robin. Kao učiteljica u predškoli za djecu s posebnim potrebama ona je dolazila u njihovu kuću kako bi podučavala Kayleigh. 

Kayleigh je bila dar za koji su se njezini roditelji molili kada su željeli postati roditelji. No rođena je sa samo 26 tjedana te je provela tjedne u bolnici. Otkada je Kayleigh rođena ona je prošla mnoge operacije, dijagnosticirana joj je prenatalna sljepoća i zatajenje bubrega. 

Zbog svojih bubrega Kayleigh treba 11 sati dijalize svaki dan. 

VIDI OVO: Učiteljica donirala bubreg dječaku (11) koji se borio protiv raka

Jedini izlaz za djevojčicu bilo je presađivanje bubrega

No, najgore se ostvarilo kada je djevojčica prestala reagirati na liječenje. Jedini izlaz bilo je presađivanje bubrega, ali je problem bio taj što je djevojčici trebao manji bubreg. Kada je učiteljica Robin saznala da Kayleigh treba pomoć, ona nije oklijevala. 

Robin je prošla kroz tri mjeseca testiranja i raznih emocija. Kada su liječnici odobrili presađivanje, Robin je bila presretna. Donirala je bubreg svojoj 5-godišnjoj učenici u predivnom djelu dobrote. 

Kada je Desiree saznala za te vijesti rekla je: „Kamen mi je pao sa srca kada sam saznala da Kayleigh dobiva bubreg od nekoga koga poznajemo.“ 

Kayleigh je odlično podnijela operaciju te je bila presretna i energična kada se probudila. 

Učiteljica godine

Ne samo da obrazovanje otvara novi svijet svakome od nas, nego nam darovi suosjećanja, davanja, velikodušnosti, dobrote i žrtvovanja pomažu da vidimo koliko život može biti divan. Robin zaista zaslužuje nagradu za najbolju učiteljicu godine (i života!).  

U svemu vam pokazah: tako se trudeći treba se zauzimati za nemoćne i na pameti imati riječi Gospodina Isusa jer on reče: ‘Blaženije je davati nego primati.’“ (Djela 20,35).