Djevojčica (8) donirala ušteđevinu: “Draga Ukrajino, ovaj novac je sve što imam”

Djevojčica je svoju ušteđevinu darovala stanovnicima Ukrajine. Jako je potresena ratnim stanjem, a njezina poruka je dotaknula jednu ukrajinsku zastupnicu.

Nedavno je na Facebooku osvanula fotografija s porukom na papiriću i nekoliko kovanica. Ubrzo je otkriveno da se iza svega krije djevojčica iz Irske.

Dirljiva poruka – predivna gesta

Iris (8) dolazi iz Limericka. U bilješci je napisala:

“Draga Ukrajino, moje ime je Iris i jako mi je žao zbog rata. Nisam iz Rusije, nego iz Limericka. Nadam se da će većina vas preživjeti rat. Novac koji ti dajem je sve što imam.”

Donacija i poruka jako su dotaknuli gospođu Lesiu Vasylenko, zastupnicu ukrajinskog parlamenta od 2019. godine. Objavu je podijelila na Twitteru.

Velikodušnost ove djevojčice podsjeća nas na priču o sirotoj udovici.

Pogleda i vidje kako bogataši bacaju u riznicu svoje darove. A ugleda i neku ubogu udovicu kako baca onamo dva novčića. I reče: “Uistinu, kažem vam: ova je sirota udovica ubacila više od sviju. Svi su oni zapravo među darove ubacili od svog suviška, a ona je od svoje sirotinje ubacila sav žitak što ga imaše. (Luka 21, 1-4)

Ova djevojčica uči nas lekciju o vjeri i velikodušnosti. Ovih nekoliko novčića zasigurno je nešto najvrijednije što su ovih dana dobili stanovnici Ukrajine.