djevojčica meningitis

Kada je napunila godinu života, oboljela je od meningitisa i teške sepse zbog čega su joj morali amputirati noge, ruke i vrh nosa. Danas svojom voljom za život zadivljuje svijet.

Baš kao i svaka trogodišnjakinja, Harmonie-Rose uživa u crtanju, skakanju na trampolinu i igri s najdražim igračkama. Ali za razliku od ostalih djevojčica, ona sve to radi bez ruku i nogu.

Kad je imala samo jednu godinu, dovezli su je u bolnicu jer je oboljela od meningitisa i tako teške sepse da su liječnici rekli njezinim roditeljima da joj moraju amputirati noge, ruke i vrh nosa kako bi je spasili.

Harmonie je dobila prve proteze prošlog rujna. Iste su dužine kao i njezine noge, malo duže. Zatim ih je prerasla, pa je dobila nove. Preko njih nosi čarape zato što su malo prevelike.

Uz umjetne noge Harmonie-Rose rabi i prilagodljivi uređaj za ruke za svakodnevne zadaće kao što su hranjenje. Počinje shvaćati da je drukčija. Kako je krenula u vrtić, uviđa da svi peru svoje ruke. I ona pere svoje ruke.

World Meningitis Day 2018

Today is World Meningitis Day. If you do one thing today please watch and share this video of the gorgeous Harmonie-Rose of Hope 4 Harmonie sharing the signs and symptoms of meningitis. #AllMeningitisMattersFor more information ➡️ https://mnow.co.uk/2HUpvhS

Gepostet von Meningitis Now am Montag, 23. April 2018

“Jednog smo dana sjedili i rekla mi je: Mama, gdje su moje ruke?, a ja sam rekla: Ti ne trebaš ruke. Zatim se iznenadila. Predstavlja se riječima: Zdravo, ja sam Harmonie bez ruku“, priča njezina majka Freya Allen.

Zahvaljujući zaraznoj osobnosti i protezama, roditelji Harmonie-Rose nadaju se da će živjeti ispunjenim životom, no svjesni su promjena koje je u budućnosti čekaju, piše zivotistil.rtl.hr.