NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDjevojčica (6) preminula od Covida, a roditelji nisu ni znali da je...

Djevojčica (6) preminula od Covida, a roditelji nisu ni znali da je zaražena

Roditelji Priscilla i David Morse su doživjeli veliku tragediju. Naime, njihova šestogodišnja kćerkica Gigi je preminula od Covida 19, a da nisu ni znali da je zaražena.

Šestogodišnjakinja nije imala tipične simptome, poput groznice, kašlja, otežanog disanja, koje ljudi povezuju s ovim virusom.

Roditelji su otkrili da je šestogodišnjakinja imala autizam, epilepsiju i hidrocefalus.

Prilikom liječenja hidrocefalusa, kod njihove kćerke je primijećen odvod cerebrospinalne tekućine, pa su to smatrali uzrokom povraćanja.

“Zbog toga smo je odveli liječniku”, rekla je majka. “Obično ne vodimo djecu kod liječnika zbog povraćanja, ali zbog njenih posebnih potreba smo morali.”

U liječničkoj ordinaciji, Gigi je izgledala zdravo i poprilično dobro.

VIDI OVO: 7 ranih znakova koronavirusa

“Rečeno nam je: ‘Ima crijevnu virozu. Odvedite je kući, pustite je da pojede neki sladoled, i odmori se. Kada smo došli kući pustili smo je da odspava”, prisjetila se majka dok je suzdržavala suze.

“Otišao sam do prodavaonice i vratio se kući gdje su me dočekala dva vozila, Hitne pomoći i policije. Tada sam saznao da mi je kćerka preminula”, istakao je otac maloljetne djevojčice Gigi.

Jedino što su roditelji primijetili osim povraćanja bio je i osip na Giginom ramenu.

Mama Priscilla je poslala vrlo važnu poruku: “Svi roditelji koji imaju djecu koja su letargična, povraćaju i imaju osip – moraju otići k liječniku, kako bi izbjegli posljedice”.

Maloljetna djevojčica je preminula, a da roditelji nisu ni znali da boluje od virusa korona.

Osip i povraćanje nisu inače povezani Covidom kod odraslih, ali kod djece su primjećene takve reakcije, navodi klinika Mayo, koja također navodi simptome kao što su mučnina, proljev i loš apetit.

NAJNOVIJE