Jedna djevojčica je potpunoj strankinji dala novu svrhu u životu

Jeste li vila ako imate vilinske uši i ako pišete pisma? Pa, čini se da da, ako ste voljni iskazati dobrotu nekoj drugoj osobi. Donosimo dirljivu priču o tome kako je jedna djevojčica potpunoj strankinji dala novu svrhu u životu kao vila. 

Tijekom izolacije u pandemiji Kelly Kenney se osjećala izgubljeno. Tada je jednog dana primijetila maleni, magični vrt za vile koji je 5-godišnja Eliana Pauls jedne večeri napravila sa svojom mamom. 

Eliana, koja jako voli vile, napravila je taj vrt tijekom izolacije u pandemiji. Ta malena, vesela djevojčica bila je usamljena. Sva čarolija koju život nudi je izblijedjela zbog tame virusa. Zapravo, Kelly, fotografkinja i dizajnerica, je isto primijetila odumiranje tog čara života. 

U vrt je došla živjeti prava vila

Kada je Kelly saznala zašto je Eliana napravila taj maleni vrt za vile, u srcu joj se pojavila iskra. I tako je u Elianin vrt došla živjeti prava vila, Sapphire. 

Sapphire je napisala Eliani pismo u kojem joj je rekla koliko joj se sviđa njezin novi dom u malenom vrtu. Ujedno joj je rekla da je podijeliti svoju čaroliju ako Eliana napravi tri dobra djela i kaže lijepe stvari tima ljudima.

Tek će tada biti nagrađena s „čarobnom, sretnom“ kockom. Sapphire je pismo ostavila na drvetu tijekom svojih večernjih šetnji. 

Taj jedan trenutak u kojem se Kelly pretvarala da je vila Sapphire je doveo do nekoliko mjeseci čarobnih trenutaka između nje i Eliane. Kelly je shvatila da ona nije jedina usamljena osoba koja treba nešto dobro u svom životu. 

„To što sam radila svaku večer dalo mi je svrhu u vrlo teškom i usamljenom razdoblju. Ponovno sam se radovala danima te sam počela naručivati umjetnički pribor i malene poklone za nju“, rekla je Kelly, „Dopisivale smo se pismima tijekom narednih 9 mjeseci te smo se tako osjećale mnogo manje usamljeno.“ 

Kako je njihovo prijateljstvo na papiru raslo, Kelly je odlučila napraviti još jedan korak dalje kada je saznala koliko je „Sapphire“ zaista značila Eliani i kolika joj je podrška bila tijekom pandemije. Kelly je odlučila osobno upoznati Elianu kao prava vila, Sapphire. Kelly je nabavila svu opremu za vile te se prerušila i upoznala Elianu.

Bio je to predivan trenutak stvoren čistom dobrotom. Kada su se upoznale, Eliana je bila više nego presretna što napokon može vidjeti svoju vilu Sapphire. 

Svjetlo može nadvladati tamu

Posebna veza između ove dvije osobe pokazuje kako svjetlo može nadvladati tamu. Kada je njihova priča izašla u javnost i postala popularna, dotaknula je mnoga srca, uključujući i srce Oprah Winfrey. Ona je odlučila, po kraju pandemije, poslati Kelly, Elianu i njezinu obitelj u Disneyland da upoznaju Zvončicu! 

Ovo je zaista priča puna suosjećanja, kreativnosti i nesebičnosti s ciljem stvaranja svijeta koji je pun dobrote i nježnosti. A sve je započelo jednim malenim pismom. 

„Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom.“ (1 Ivanova 3,18).