MOLIM VAS, PREGLEDAVAJTE SVOJU DJECU: Njezina djevojčica se zbog uboda krpelja probudila paralizirana

djevojčica ubod krpelja paralizirana
Foto: Facebook

Djevojčica se zbog uboda krpelja probudila paralizirana!

Majka Jessica Griffin iz Grenade u američkoj saveznoj državi Mississippi upozorila je roditelje na stresnu situaciju koju je doživjela sa svojom petogodišnjom kćeri nakon što ju je ugrizao krpelj.

Djevojčicu je prošlu srijedu majka budila za školu, no ona nije mogla micati nogama. Mislila je da su joj noge samo ‘uspavane’, no onda je primijetila da petogodišnjakinja jedva govori. Počela ju je pregledavati te je na glavi pronašla krpelja.

PROČITAJTE: BUDITE OPREZNI: Ovo su simptomi uboda krpelja koji može prenijeti različite bolesti

Majka je s kćeri odmah odjurila na hitnu gdje su liječnici ustanovili kako djevojčica ima paralizu od krpelja koju uzrokuje neurotoksin koji se nalazi u slini kukca.

Kako bi upozorila roditelje na opasnosti krpelja, Jessica Griffin, podijelila je priču javno na Facebooku i apelirala na roditelje da pregledavaju svoju djecu. Večer prije djevojčica se ponašala potpuno normalno, bili su vani, majka ju je okupala i oprala joj kosu no nije uočila krpelja. Problem je nastao ujutro kada se trebala probuditi za školu.

Foto: Facebook

– Počela sam je češljati i vezati joj rep kada sam primijetila da jedva govori. Kada sam joj podigla kosu ugledala sam krpelja. Odmah sam nazvala supruga koji je u Iraku. Rekao mi je da krpelja spremim u vrećicu i odmah odem na hitnu što sam i učinila – ispričala je majka.

Djevojčica je zadržana u bolnici na promatranju, a liječnici su objasnili kako će se djevojčica početi oporavljati nakon 12 do 24 sata što je i bilo tako.

– Molim vas pregledavajte svoju djecu i provjerite imaju li krpelje – apelirala je majka, piše Vecernji.hr.