Djevojčice pronašle kuvertu punu novca, traže čovjeka da mu vrate
Foto: Facebook

Vidi se jasno na snimci da je vadio nešto iz džepa i da mu je u tom trenutku ispala i kuverta s novcem.

Dvije djevojčice stare 11 ili 12 godina prekjučer ujutro su ispred trgovine Mali Vrt na Malešnici u Zagrebu (A. Topić Mimare 30) pronašle kuvertu punu novca.

Na nadzornim kamerama se jasno vidi gospodin kojemu je ispala kuverta s novcem

“Došle su k nama pitati je li novac naš, ali nije bio pa smo se raspitali tu po okolnim kafićima i baš nikome nije ispao. Nakon toga smo se sjetili nadzornih kamera koje imamo i vidjeli kojem je gospodinu i kada ispao novac”, rekao je vlasnik Malog Vrta Marko Dravinec.

VIDI OVO: 10 važnih pravila za upravljanje novcem po Božjoj volji

“Vidi se jasno na snimci da je vadio nešto iz džepa i da mu je u tom trenutku ispala i kuverta s novcem. Ne radi se tu o maloj svoti nego stvarno značajnoj i zaista je želimo vratiti vlasniku”, nadovezala se Suzana, Markova mama koja budno prati fejs i čeka da netko dojavi kako poznaje gospodina u plavoj košulji s kojim suosjeća: “Ja sam jednom izgubila novac i sjećam se kako sam se loše osjećala pa znam kako je njemu sada.”

Dobar dan dragi susjedi :)…..stvarnu ljepotu ovome kvartu na zapadnom dijelu grada, u stvari daju ljudi, koji ovdje…

Gepostet von Mali Vrt am Dienstag, 24. September 2019

Odlučili su se pouzdati u dobre ljude na društvenim mrežama

Iz Malog Vrta odlučili su se pouzdati u dobre ljude na društvenim mrežama pa su složili dvije objave: “U grupu Facebook grupi ‘Zakaj volim Špansko’ objavili smo fotografiju čovjeka i što se dogodilo kao i na stranicu naše trgovine nadajući se da će se naći netko tko zna čovjeka na fotografiji. Znam kako je kad izgubite novac i ne želim to nikom i jednostavno, zašto ne pomoći?”, priča Marko.

Kako kaže gospođa Suzana, na objave se još nitko nije javio s konkretnom informacijom o gospodinu, ali dobra vijest je da se nitko nije pokušao ni lažno javiti kako bi si prisvojio novac.

VIDI OVO: Oteo svećeniku kovertu s novcem, a kada je pročitao ime i adresu, zaplakao je na sav glas!

Upravo kako bi spriječili prevarante nisu napisali iznos koji se nalazi u kuverti: “Namjerno nismo htjeli objaviti koliko je novca u kuverti, onaj tko ju je izgubio zna o kojem se iznosu radi i u kojim je apoenima”, kaže nam Suzana i dodaje da bi stvarno bili jako sretni kada bi se gospodin javio, a ako se uskoro to ne dogodi potražit će pomoć policije, piše Telegram.hr.

Uspjeli su pronaći vlasnika

U znak zahvalnosti djevojčicama koje su učinile ono što mnogi odrasli možda i ne bi, vlasnik novca ostavio je nagradu.

“Bio je sretan, zahvalan, osmijeh od uha do uha. Drago mi je da je ostavio nagradu da one osjete da se stvarno dobro dobrim vraća”, naglašava Marko Dravinec, vlasnik trgovine, prenosi Direktno.

Na nagradi su zahvalne, ali kažu: to što je novac u pravim rukama, najveća im je nagrada.

“Nismo očekivale ni kamere ni ikakve intervjue, presretne smo što je novac na pravom mjestu i što smo učinile nešto dobro”, iskreno će Dora Šimpović.

I zato za sve imaju jasnu poruku.

“Kada vidite neke novce na putu, možda da ne budete sebični, da pitate čije bi to moglo biti, a ne da uzmete to za sebe”, poručila je Erlisa Čočaj.