Naslovnica Novosti Svijet Uznemirujući video prikazuje djevojku koja se smije prije pobačaja

Uznemirujući video prikazuje djevojku koja se smije prije pobačaja

Nova i vrlo popularna TikTok aplikacija osmišljena je za stvaranje ”kratkih, humorističnih, nadarenih videozapisa”, no neki od sadržaja sve su samo ne humoristični. 

Lila Rose, osnivačica LiveAction-a, objavila je šokantan videozapis na TikTok koji prikazuje mladu djevojku koja se smije i šali dok putuje u ”Planirano roditeljstvo”, kako bi obavila postupak pobačaja. 

S obzirom na to da platforme poput TikTok-a i Twittera rutinski cenzuriraju, upozoravaju protiv i na drugi način izbacuju videozapise od organizacija koje su za život, zbunjujuće je zbog čega videozapis poput ovoga ne bi bio smatran kršenjem standarda zajednice. 

”Vrijeme je za pobačaj! Pokušaj 2“! naslov je videozapisa u kojem mlada djevojka odlazi u ”Planirano roditeljstvo” kako bi prekinula život svog nerođenog djeteta, prenosi Faithwire.

VIDI OVO: Može li Bog oprostiti pobačaj?

Ovaj šokantan videozapis ne pokazuje nikakvo poštovanje prema životu koji raste u maternici. Pobačaj se ovdje zasigurno ne prikazuje kao neki težak izbor, kao što mnogi zagovornici pobačaja, političari i utjecajni ljudi žele istaknuti. Izgleda kao da zagovornici pobačaja imaju sve veći utjecaj na temelj za objavljivanje ovakvih sadržaja bez imalo srama. 

Retorika ima posljedice. Činjenica da se ženama neprestano govore stvari kao što su ”tvoje tijelo tvoj izbor, radi se o brizi za zdravlje, ekonomskoj pravdi, to je samo nakupina stanica” i mnogi slične stvari imaju korijen u ovome. 

Ljevičari su postali pojačano radikalni u posljednjim godinama u vezi pobačaja, što uključuje odustajanje od riječi ”rijetko” u njihovoj mantri ”Sigurno, legalno, rijetko” kada se govori o pobačajima. 

NAJNOVIJI ČLANCI