Dobre vijesti iz Italije bude nadu cijeloj Europi
Foto: Freepik.com

Usporavanje širenja koronavirusa u Italiji dobar je pokazatelj, a stručnjaci očekuju da će vrhunac epidemije u toj zemlji biti ovaj tjedan. Stoga su naredni dani ključni u borbi s virusom u toj zemlji.

Italija, prva država u Europi koja je uvela drastične mjere karantene na cijelom teritoriju u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, pojačala je kontrolu na ulicama, uz sve veća ograničenja i kazne za prekršitelje.

– Ovaj tjedan i nekoliko dana nakon toga su odlučujući pošto je to vremenski period kada bi mjere koje je uvela talijanska vlada prije 15-20 dana trebale dati rezultate, te se očekuje da krivulja novooboljelih pada brže narednih pet do šest dana, a i broj smrtnih slučajeva nekoliko dana kasnije – izjavio je pomoćnik generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Ranieri Guerra za talijanski radio Kapital.

VIDI OVO: U Italiji od koronavirusa najviše umiru ljudi ove životne dobi

Prema njegovim riječima, usporavanje u rastu novih slučajeva zaraženih “izuzetno je pozitivan faktor”, u pojedinim regijama Italije smatra se da je blizu pad krivulje, tako da bi “vrhunac mogao biti ovaj tjedan.”

U Italiji se broj novih slučajeva i smrtnost od posljedica virusa COVID-19 svakodnevno objavljuju u 18 sati, a prema jučerašnjim podacima, četvrti dan u nizu zabilježen je pad broja novooboljelih od virusa.

U nedjelju ih je bilo 3.957, u ponedjeljak, 3.780, u utorak 3.612, a u srijedu 3.491 novi slučaj zaraženih, piše N1.