Otkriven još jedan nevjerojatan razlog zašto je dojenje toliko zdravo za djecu

dojenje zdravo za djecu
Foto: Pexels

U usporedbi s hranjenjem na bočicu, dojenje ima puno više prednosti i bolje je za zdravlje djeteta, a vrlo je važno i u zaštiti djeteta od sindroma iznenadne smrti.

Znanstvenici s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Virginia došli su do saznanja da je dojenje vrlo dobro u sprječavanju ovog sindroma. Majke koje doje djecu najmanje dva mjeseca smanjuju šanse za ovaj sindrom za čak 50 posto, što su jako važne i dobre vijesti još od 2007. godine. 2015. godine 3.700 djece je preminulo od ove bolesti samo u Americi.

PROČITAJTE: Može li se žena spasiti rađanjem?

Istraživanje je obuhvatilo djecu iz cijelog svijeta kako bi rezultati bili mjerodavni.

Znanstvenici su ukazali na to da čak i majke koje ne mogu dugo dojiti svoje bebe imaju mogućnost da svojoj osiguraju adekvatnu zaštitu. Čak i bebe koje nisu dojene dva mjeseca, ukoliko dobivaju neku količinu majčina mlijeka, imaju manji rizik od ovog sindroma.

Premda znanstvenici još uvijek ne mogu dokazati zašto dojenje smanjuje opasnost od ovog sindroma, smatra se da je razlog tome utjecaj majčina mlijeka na imunološki sustav djeteta, majke sada znaju koji je minimum vremena u kojem trebaju dojiti svoje mališane.

Reci što misliš