Izašao šokantan dokumentarac o podrijetlu Isusa Krista
Foto: Pixabay

U filmu ne govore stručnjaci, teolozi, samo je izneseno mnoštvo retoričkih laži koje često šire evolucionisti i ateisti.

Nevjerojatne tvrdnje iznesene su u dokumentarnom filmu Amazona Primea o podrijetlu Isusa Krista. Naime, u dokumentarcu ”Biblijske teorije zavjere” govori se o grčkom propovjedniku Apoloniju Tyanu za kojeg vjeruju da je “sin Božji”.

U dokumentarnom filmu tvrdi se kako je Grk zapravo osoba koja se krije iza Novog zavjeta, a taj propovjednik rođen je u isto vrijeme kada i Isus Krist u središnjoj Anatoliji te s Isusom ima brojne sličnosti, piše The Sun.

Propovijedao je o istim stvarima, imao je veliki broj sljedbenika, ali i čudesnih djela. Kontroverzni film govori kako je Apolonije došao do izražaja okupljanjem vjerskih sljedbenika tijekom izvođenja svojih čuda.

Neki su prizori smiješni, a mnogi jezivi.

– Postojao je čovjek o kojem su pronađeni tekstovi koji se ne nalaze u Bibliji nakon što ga crkva nije uspjela iskorijeniti iz povijesti. Njegovo ime je Apolonije, rođen je u 3. ili 4. godini prije Krista u Tijani u Kapadokiji, Anatolija.

Postao je učenik Pitagore, odričući se mesa, vina i žena. Nije nosio cipele te je imao dugačku kosu i bradu – govori se u dokumentarcu. Tvrde kako je Apolonije brzo postao poznat te je imao brojne sljedbenike zbog svojih čudesnih djela.

– Vraćao je život mrtvima i govorio o stvarima izvan ljudskog dosega. Za razliku od Isusa, postoje brojni dokazi da je Apolonije zaista postojao – tvrdi se u kontroverznom dokumentarcu.

– Rimski car Aurelije obećao je izgraditi hramove i spomenike u njegovu čast. Je li ikad među ljudima postojalo nešto svetije? – pitaju se u filmu.

Ove tvrdnje protivne su tradicionalnim vjerovanjima da je Apolonije bio samo filozof, a reakcije na film ne idu na ruku redatelju Philipu Gardineru.

– Scenaristi ovoga filma ne samo da nemaju biblijsko znanje nego citiraju brojne mitove koji su opovrgnuti. U filmu ne govore stručnjaci, teolozi, samo je izneseno mnoštvo retoričkih laži koje često šire evolucionisti i ateisti – jedan je od komentara.

Isus je, podsjetimo, rođen u 4. godini prije Krista u Jeruzalemu te je prema kršćanskom vjerovanju utjelovljeni Sin Božji.

Izvor: Vecernji.hr