Dragi sinovi, ovo je ono što pravi muškarci čine

Dragi sinovi, pravi muškarci se brinu za druge, pravi muškarci odabiru riječi života, a ne smrti. Oni razumiju da postupci imaju posljedice.

Dragi sinovi,

Prije nekog vremena bila sam na benzinskoj postaji kada je nekolicina muškaraca protrčala pored mene u žurbi kako bi ušla unutra. Zalupili su mi vratima ispred nosa. Nisam znala jesu li bili svjesni toga da sam ondje, no zbog toga sam se osjećala neprimijećeno i nevidljivo zbog toga što sam žena.

Neki dan kada sam gledala kako držiš vrata dok je stariji bračni par ulazio u McDonald’s, srce mi je bilo ispunjeno radošću vidjet te kako se brineš za druge. Iako je kavalirstvo možda mrtvo u našoj kulturi, ono što nikada ne nedostaje jest misliti na druge. Gledati potrebe drugih oko sebe i ispunjavati te potrebe.

Pravi muškarci se brinu za druge.

Kada čujete grube i bezobrazne riječi upućene od strane vršnjaka prema ranjivom pojedincu, zauzmite se za njega. Nemojte sudjelovati u okrutnosti. Umjesto toga odabirite riječi koje donose život i tako udahnite hrabrost u ranjiva srca drugih.

Pravi muškarci odabiru riječi života, a ne smrti.

Kada vidite druge kako se sa nepoštovanjem odnose prema autoritetima, potpuno nesvjesni svoga okruženja i onoga kako to utječe na druge, odaberite biti drugačiji. Neka njihovi postupci vama budu pouka. Poštujte vlasti i uključite se u ono čime ste okruženi te budite u toku s onime što se događa oko vas. Budite svjesni kako vaši postupci (i dobri i loši) utječu na druge.

VIDI OVO: Zašto svaki sin treba oca?

Pravi muškarci razumiju da postupci imaju posljedice.

Kada vas pritisci obrazovanja, prijateljstava, obiteljskog života, sporta i ostalih stvari pritisnu – vjerujte Isusu. Nemojte odustati i prestati onda kada postane teško. Mudar čovjek je jednom rekao: „Veličina čovjeka ne određuju njegovi talenti ili bogatstvo kao što to svijet čini već ono što je potrebno kako bi ga se obeshrabrilo“.

Pravi muškarci padnu, ali i ustanu.

Neka vaše kušnje, poteškoće i patnje budu vaši učitelji. Ako nadvladate svoje najveće padove, umjesto da im dopustite da one nadvladaju vas, tako ćete se izdići iznad njih i nećete biti rob srama i straha. Bog želi točke poteškoća i bolove u vašem životu iskoristiti kao način da vas privuče k sebi.

Svakoga dana odlučujete tko ćete biti. Nikada nije prekasno voditi. Ljudi trebaju nekoga tko je hrabar koga bi slijedili. Treba im poznavanje dobrote, ljubavi, nade, mudrosti, vodstva, snage, zaštite, integriteta, čistoće i ostaloga. Ali reći ću vam ovo: možda ćete biti vi jedini koji će odabrati ispravan način i to je dobro. Svejedno tako postupite.

VIDI OVO: 5 stvari koje svaki sin treba čuti od svog oca

Pravi muškarci su jednom bili mladi dječaci poput vas.

Negdje usput su odlučili odrasti. Takav isti izbor moj sine će biti i na tebi. Dotad tata i ja obećajemo da ćemo ti pomoći na najbolje načine koje znamo- uz pomoć Gospodina.

Kada sam bio dijete, govorio sam poput djeteta, mislio sam kao dijete, gledao sam na svijet kao dijete. Kada sam postao muškarac, načine djeteta sam ostavio iza sebe“. 1. Korinćanima 13, 11

Volim te svim svojim srcem,

Mama

Autorica: Samantha Krieger; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithwire.com