Betty i Curtis Tarpley bili su zajedno veći dio života. Nakon 53 godine bračnog života, njih dvoje umrli su od posljedica koronavirusa u razmaku od sat vremena u bolnici u Teksasu.

Betty i Curtis Tarpley išli su u istu srednju školu u Illinoisu, upoznali su se i zaljubili se u Kaliforniji, vjenčali se i dobili dvoje djece.

Nakon 53 godine bračnog života, njih dvoje umrli su od posljedica koronavirusa u razmaku od sat vremena u bolnici u Teksasu, provodeći posljednje trenutke držeći se za ruke.

Betty je primljena u bolnicu 9. lipnja, a Curtis dva dana poslije. Oboje su bili pozitivni na koronavirus. Njihov sin Tim (52) je rekao kako se njegov otac dobro oporavljao, ali mamino se stanje pogoršalo.

Betty je nazvala njega i njegovu sestru i rekla im da je spremna za “odlazak”. Tim to nikako nije mogao prihvatiti.

“Ljutito sam vrisnuo kada mi je to rekla. Razmišljao sam samo o tome kako joj trebam još puno toga pokazati i da ne može otići”, ispričao je Tim.

VIDI OVO: Majka s koronavirusom umrla tijekom porođaja, beba je preživjela

Tim je obavijestio oca o stanju njegove mame i rekao mu koliko ga ona voli. Ubrzo nakon što je to čuo, Curtisu je razina kisika naglo pala.

“Mislim da se otac borio najviše zbog mame, a kada je znao da ni ona nije dobro, tada se pomirio s tim da i on odustane”, rekao je ožalošćeni sin.

“Mislim da je bilo ispravno što smo ih spojili”, rekao je Blake Throne, bolničar koji se brinuo za Curtisa.

Bilo je teško, ali uspjeli su premjestiti Betty u isti odjel gdje je bio i Curtis.

Kad je druga medicinska sestra rekla Curtisu da je Betty tu, on ju je pokušao pogledati. Ali, bio je jako slab.

Oči su mu se otvorile, a obrve podigle. Razumio je što smo mu rekli. Znao je da je ona tamo – ispričao je Throne koja je potom stavio Bettynu ruku na Curtisovu ruku.

VIDI OVO: Jeste li spremni umrijeti?

“Iskreno mislim da su bili toliko iscrpljeni da su jedino mogli razgovarati dušom ili nekim, posebnim neizrečenim jezikom. Očito su se dovoljno dobro poznavali da su mogli bez riječi komunicirati”, ispričao je Throne.

Betty je umrla nakon otprilike 20 minuta, a Curtis oko 45 minuta kasnije, rekao je Throne, a prenosi CNN.