Postoji duhovni razlog zašto su oluje prisutne u vašem životu

duhovni razlog oluje
Foto: Pixabay

Mogla sam čuti zavijanje vjetra, i maleno se drveće u našem dvorištu počelo njihati, kao malene neiskusne balerine koje plešu preko pozornice. Unutra, u zatvorenom trijemu, mogla sam vidjeti kantu za smeće i jastučiće za sjedenje zajedno s držačem za zastavu kako lete kao da su samo komadi odbačena papira.

Gledajući dublje u šumu, slika nije bila ni približno dobra. Veliko je drveće počelo pucati i odbacivati svoje grane, a trula kućica na drvetu počela je padati na zemlju. Snažna kiša i voda počeli su mi zamućivati pogled od drveća istrgnutog iz zemlje i fizičke štete koja će uskoro nastati.

Ono što me je još više zabrinjavalo bilo je glasno zavijanje na našem krovu kako su se metalne šindre počele savijati. Zbijena u stolicu na stražnjem trijemu počela sam se moliti Bogu za zaštitu i očuvanje našeg doma.

U prošloj smo oluji već bili izgubili nekoliko šindri s krova. Sa strahom sam shvatila da mijenjanje krova nije nešto što smo predvidjeli za našu već vrlo malenu štednju. Mjesecima ranije, jedva smo zamijenili oštećene šindre dok nismo mogli skupiti tisuće dolara koje smo trebali za popravak cijelog krova.

Kako sam se nastavila moliti, počela sam snažno plakati. Sjetila sam se prošlih vremena u kojima je moj brak bio napadnut duhovnim ratom i kako ga je potresla tako snažna oluja da se nije činilo kao da će preživjeti takvu snagu. Sjetila sam se kako je sotona došao i donio strah, nervozu te je napao našu vjeru i namjeravao potresti njezine temelje. Čak i kada sam ja polako odustala, moj se muž nastavio moliti, on se uzdao i vjerovao Bogu da će nam dati utočište od oluje. Smatram da, kada osoba napravi dobre odluke tijekom oluje, onda će dobiti blagoslov kada oluja stane.

Ako ovo ima ikakvog smisla, zahvalna sam što nas je Bog RAZMOTRIO I IZABRAO i što je znao da ćemo uspjeti. Kao što je razmotrio Joba kada je bio testiran u Bibliji. Prijatelji moji, Job je izgubio sve što je imao. No on je bio snažan u vjeri, on ju je očuvao i bio je bogato nagrađen za patnju koju je pretrpio. Još sam uvijek zadivljena da nas je Bog, nakon dvije godine od tog napada na našu obitelj, pozvao da budemo partneri u bračnom savjetovanju. Dobili smo mogućnost da podijelimo našu priču s tisućama i Bog je upotrijebio našu nevolju kako bi dao nadu i savjetovanje mnogim parovima koji su se našli u vrlo sličnoj situaciji.

Izgubili smo preko 90% šindri tijekom te oluje. Tijekom jednog trenutka iskrenosti počela sam plakati Bogu za uslugu kako bi skupili financije za popravak tog krova. Mogu li vas samo podsjetiti kako je naš Bog velik? Tada je osoba iz osiguranja došla i procijenila štetu i napisala nam ček za punu svotu koja nam je trebala za popravak krova na našem domu. To je bilo preko 1200$ dolara. Nismo ni jedan novčić morali uzeti iz naše obiteljske štednje!

Naš je Bog još jednom pokazao da je vjeran! S kakvom se vi olujom danas suočavate? Je li financijska, trebate li liječenje, možda je vaš brak pod stresom upravo u ovom trenutku? Bog sve može! Postoji blagoslov u središtu svake oluje koji dolazi onome koji vjeruje.

Oglas

„Jahve je naša utvrda

Bog nam je zaklon i utvrda,

pomoćnik spreman u nevolji.

Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja,

kad se bregovi ruše u more.“ (Psalmi 46,1)

Oglas

Autorica: Beverly Weeks; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Christianwomanmag.com